Helldivers 2'nin PC'deki Oyuncu Sayısı Serbest Düşüşe Geçti

%90'lık bir azalma

Arrowhead'in bir ara dünyayı kasıp kavuran nişancı oyunu Helldivers 2, bu aralar zor günler geçiriyor. Aslında kendisi hala daha PlayStation'ın en hızlı satan oyunu ve o tarafta işler hiç de fena gitmiyor. Ama Steam tarafına baktığımızda oyunun oyuncu sayısının zirve noktasından %90'lık bir düşüş yaşadığını görüyoruz.

Helldivers 2'nin Steam'deki zirvesi 458.709 eş zamanlı oyuncuydu.

Mayıs ayı sonunda bu sayı %64'lük bir düşüşle 166.305'e inmişti.

Şimdi ise son 30 gündeki eş zamanlı oyuncu sayılarına baktığımızda 41.860 oyuncu görüyoruz. Bu da gerçekten de ciddi bir düşüş.

Bunda Sony'nin yaptığı hataların da payı büyük. Önce Helldivers 2 için bir anda PSN hesabı zorunluluğu getirdiler, PSN'nin mevcut olmadığı 177 ülkede oyunun satışı durduruldu. Sonradan Sony geri adım atmış olsa da oyunun ivmesine zarar verdiğiyle kaldı.

Ayrıca bazı yama ve dengeleme değişimleri de oyuncuların çok hoşuna gitmemiş olsa gerek, sosyal medyada bunlardan şikayetçi olan oyuncuların sayısı da hiç az değil.

YORUMLAR
Atlas Estrella
1 Temmuz 2024 18:12

Nereden nereye...

creepylord
1 Temmuz 2024 14:31

Şikayetçi olmamak elde değil ki. PSN hikayesinden ayrı bir de nerf dalgaları var. Zorluk eğrisi extreme'den sonra direkt yükselmesine rağmen ilk günden beri insanlar hangi builde yönelse ne denese nerfleniyor. Yapay zekaya karşı eğlencesine oyun oynuyoruz neticede, kasmasalar ya bu kadar.

Parolamı Unuttum