Her Şeyin Suçlusu Gene Oyun Endüstrisi

California senatörü Feinstein oyunlarda ağır silahların olmaması gerektiğini söyledi.

Sandy Hook katliamını yapan kişinin lise yıllarında sağlam bir bilgisayar oyuncusu olması ve FPS tarzında oyunları sevmesinin anlaşılmasının ardından oyun endüstrisi eleştirilere maruz kalmıştı ve bu durum hiç değişmeyecek gibi görünüyor.  

California Senatörü Dianna Feinstein özellikle ABD'deki kontrolsüz silahlanmaya karşı olan birisi ama bu sefer senatoda yaptığı konuşmada bakış açısını daha da genişletip oyun sektörünün de ayağını denk alması gerektiğini söyledi. Çocukların erken yaşlarda oyunlar sayesinde silahlarla tanıştığını, oyunlarda ağır silahların bulunduğunu belirten senatörün görüşleri ilginçti. Öncelikle oyunlardaki ağır silahların yerini daha hafif silahların almasını gerektiğini söyleyen Feinstein eğer oyun sektörü bu konuda duyarsız kalırsa Kongre'nin duruma müdahale edebileceğini belirtti.

İkinci olarak ise daha çok silahsız ve savaşsız oyunun yapılması gerektiğinin altını çizdi. Lakin oyun piyasasında bu türde bir çok oyun bulunduğunun ve hatta 2012'nin en iyi oyunu olarak Journey gibi bir sanat şaheserinin seçildiğinden haberi olmadığını sanıyoruz. Ailelerin ulu orta çocukların yanında silah kullanmamalarının önemi kadar küçük çocuklara yaşlarına göre oyun seçilmesi elbette önemli bir konu ve PEGI bu yüzden var. Fakat sanal dünyadaki savaştan ziyade gerçek dünyada savaş liderliğini çeken bir ülkenin kendi gençlerine örnek olmak istiyorsa gene kendi politikalarına çekin düzen vermesi gerektiğini düşünürken, Dianna Feinstein'in tek kişilik bu çıkışının çöldeki kartopu gibi etkisiz olacağını tahmin ediyoruz.

diana-kongre

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum