Hideo Kojima, ‘Death Stranding Açık Dünya Oyunlara Yeni Bir Soluk Getirecek’ Diyor

Death Stranding'i dünya gözü ile görebilecek miyiz :)

Tribeca Film Festivali kapsamında bir panele katılan Hideo Kojima ve Norman Reedus, Death Stranding ile ilgili açıklamalarda bulunmuşlar. Söz konusu Kojima olunca, açıklamalar aydınlattığı kısımlardan çok yeni sorulara kapı aralayabiliyor gerçi :) Yine de oyunu merakla bekleyen takipçileri için en ufak bir bilgi kırıntısı bile önemli olabiliyor.

Oyunun ilk duyurulduğu günlerden itibaren Kojima'nın özellikle vurguladığı bir konu vardı: Bağlantı (Connection). Panelde bir kez daha bunun altını çizmiş, bağlantının oyunda anahtar bir role sahip olacağını söylemiş Kojima.

Panelde vurgulanan detaylardan birisi, oyunun açık dünya aksiyon oyunu olduğu ancak bu tür içerisinde "gerçekten yeni bir şey" sunacağı şeklinde. Bu deneyimin önemli bir kısmı, oyuncuların esas olarak etraflarındaki dünyayla ve diğer oyuncularla nasıl "yeniden bağlantı kurmaya" çalışacaklarıyla ilgili olacakmış. Her ne kadar etrafı keşfederken "yalnızlık anlarını" tecrübe edecek olsak da bu bağlantı / yeniden bağlantı meselesinin önemli bir yer tutacağı anlaşılıyor.

Kojima'nın sıradışı bir şeyler sunmak istediğini baştan beri yaptığı açıklamalardan anlayabiliyoruz. Oyun dünyası ile ve diğer oyuncularla bağlantı meselesi de ortaya koymak istediği farklılıklardan birisi, altını pek çok kez çizdi bu konunun. Ama bunun nasıl bir şey olacağı ile ilgili kendisi dışında fikir sahibi birileri var mı acaba, merak içindeyim :) Bildiğim kadarıyla, oyundaki eylemlerimizin oyun dünyasını etkileyeceği ve bu değişikliklerin diğer oyuncular tarafından da görüleceği açıklanmıştı. Karakterimiz öldüğünde oluşacak kraterler bu türden bir etkileşime örnek verilebilir belki.

Kojima, oyuncuların bir yandan "hikâyeyi oynayıp keyfini çıkarmalarını" isterken öte yandan "gerçek dünyaya bakıp oyunun ne kadar gerçekliğe yakın veya gerçek dünyadan farklı olduğunu görmelerini" de arzu ediyormuş. Bunu anlatırken, Avrupa ve çevresinde yaşanan insanlık krizleri gibi konulara işaret etmiş Kojima. Dolayısıyla, yine bol bol alt metinle, göndermelerle bezenmiş bir oyun bekliyor gibi bizleri, ne dersiniz?

Death Stranding'in PS4 için geliştirildiğini biliyoruz, ancak çıkış tarihi halen duyurulmuş değil. Kojima, önümüzdeki ay oyun ile ilgili yeni bir şeyler gösterileceği bilgisini de paylaşmış panelde. Bakalım, sonunda oyunun çıkış tarihini ilan edecekler, yüzümüzü güldürecekler mi :) Merakla bekliyoruz. Yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum