Kojima, Death Stranding’in Trump ve Brexit’e Bir Tepki Olduğunu Söylüyor

‘Ben bağ kurmaya çalışıyorum, onlar duvar örmeye’ diyor özetle…

Hideo Kojima, BBC Radio 1 Newsbeat belgeselinde Death Stranding ve günümüz dünyası ile ilgili bazı konulara temas etmiş.

“Günümüzde internet üzerinden geçmişte hiç olmadığımız kadar birbirimize bağlı olabiliriz. Ama bir de olan bitene bakın. İnsanlar bu kadar bağlı olduğumuz için (bu kadar bağlı olmamıza rağmen) birbirlerine saldırıyorlar” diyor Kojima. DS de insanları bu konuda düşünmeye itmek için yapılmış.

Kojima hızını alamamış, küresel meselelere de değinmiş, özellikle ABD ve İngiltere’deki politik meselelere referansla anlatmak istemiş derdini:

“Başkan Trump şu anda bir duvar inşa ediyor. Sonra bir de Brexit meselesi var, BK ayrılmaya çalışıyor. Dünyada pek çok duvar, sadece kendilerini düşünen pek çok insan var. Çağımız bireysellik çağı.”

Oyuncular için de bu yalnızlık durumunun geçerli olduğuna değinmiş Kojima: “Dışarıda başkalarıyla eğlenseler, beraber vakit geçirseler de, odalarında yalnız başlarına oyun oynuyorken kendilerini bir topluluğun, toplumlarının bir parçası olarak görmüyorlar. Bu oyunu oynarken insanlar dünyanın her bir köşesinde kendileri gibi insanların olduğunu fark edecekler. Yalnız olsam da rahat etmemi sağlayan farklı insanlar olduğunu bilmek, işte bu oyunu oynarken bunu hissettirmek istedim”

Kojima, bu röportajıyla bir kez daha derdini anlatmaya çalışmış. Bakalım bahsettiği gibi hissettirebilecek, insanları bu konuda düşünmeye sevk edebilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum