Hogwarts Legacy'den 100'den Fazla Anlamlı Yan Görev Bulunacak

Yan görevleri yapma şeklimiz ana hikayeyi de etkileyecekmiş

Hogwarts Legacy'nin hikaye yönetmeni Moira Squier, GamesRadar'a verdiği röportajda oyunda 100'den fazla yan görev bulunacağını ama bunların boş görevler olmayacağını söyledi. Squier'in söylediğine göre bu yan aktiviteleri yapma şeklimiz ana hikayeye de etki edecekmiş.

Squier, "Ana hikaye karmaşık ve ilgi çekici ve farklı karakterler ve bakış açıları içeriyor, ancak oyuncuya oyun boyunca seçim anları vererek, bu epik hikayenin kendi versiyonlarını anlatmalarına izin veriyoruz" diyerek şöyle devam etmiş:

"Sayısı 100'den fazla olan yan görevler bile oyuncunun yaşadığı deneyimler sayesinde ana senaryoya etki etmesine olanak tanıyor. Bir yan görevde biriyle etkileşim kurmanız, ana hikayede de onunla nasıl etkileşim kuracağınızı etkileyecek ve bunun tersi de geçerli. Oyuncunun bu görevleri tamamlamak için seçtiği sıra, hikayeyi ve oyunu etkileyecek. Her şey birbiriyle bağlantılı."

Ayrıca oyunda kendisini kötü büyülere adamak isteyen oyunculara da kısıtlama getirilmeyecek, bu da oyunun RYO kısmı için zaten son derece önemliydi.

"Bir Dark Witch veya Wizard olmak isteyen oyunculara bu olanağı vermek bizim için çok önemliydi" diyor baş tasarımcı Kelly Murphy. "Rol yapma oyunlarının en somut yanı da budur: oyuncuya kötü olma şansı tanımak. Kötü olmak istiyorsanız, kötü olacaksınız."

Her ne kadar Harry Potter romanlarında Affedilmez Lanetler yapmanın cezası Azkaban olsa da oyunda bu seviyede bir cezalandırma olmayacak. Bildiğiniz (veya bilmediğiniz üzere) üç tane affedilmez lanet bulunuyor: Avada Kedavra, Imperio ve Crusio. Affedilmez Lanet yaptığınızda karakterler görsel ve işitsel olarak buna tepki verecek ama oyunda buna dair bir etik sistemi olmadığından direkt olarak cezalandırılmayacaksınız. "Tabii oyuncu bunlara devam ederse, dünya da buna tepki verecek" diyor Murphy ama bunda ne kastettiği pek belli değil.

Hogwarts Legacy 10 Şubat'ta çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum