Hollanda Futbol Federasyonu FIFA E-Spor Ligi Kuruyor

eSpor ve FIFA büyümeye devam eder

 Hollanda Futbol Federasyonu(Eredivisie) e-spor arenasına katılma kararı aldı ve resmi duyuruyu yaptı. Şubat ayından itibaren Hollanda Futbol Ligi'ndeki takımlar E-Divisie isimli FIFA liginde yer alacaklar.

EA Sports, Eredivise ve Endernol Shine Medya ortaklığıyla gerçekleşecek proje ile birlikte Eredivisie'de bulunan her takım kendi temsilcilerini seçecek ve tıpkı gerçek bir futbol ligi gibi bu arenada da boy gösterecekler. Turnuva maçları Youtube, Twitch ve hatta FOX SPORTS Hollanda'da canlı olarak yayımlanacak. 18 takımlık ligde Ajax, PSV Eindhoven, Feyenoord ve AZ Alkmaar gibi bilindik takımlardan son sıralardaki güçsüz temsilcilere kadar her takım yer alacak. Kısıtlı zaman sebebiyle takımlar bu sezon için sadece birer defa karşı karşıya gelecek.

Bir sıkıntı yaşanmazsa ligin 6 Şubat'ta başlangıç yapması bekleniyor. E-Divisie'yi şampiyon bitiren oyuncu EA SPORTS FIFA 17 Ultimate Team Şampiyonluk Ligi'ne katılma hakkı kazanacak. Oyuncular Ultimate Team Şampiyonluk Ligi aracılığıyla FIFA'nın kendi düzenlediği FIFA Interactive World Cup 2017'ye katılma hakkı kazanabiliyorlar. FIFA World Cup 2017 Turnuvası'nın birincisine 200,000 dolar verileceğini düşünürsek E-Divisie şampiyonu olmak gerçekten de önem taşıyor.

Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Alex Tielbeke de "E-Divisie Ligi'ni asıl ligimizin bir uzantısı olarak görüyoruz. Bu sayede daha genç bir kitleye hitap edebileceğiz. Kulüpler için de fantastik bir platform olacak. Taraftar sayılarını artırabilecekler. Hem de taraftarlar takımları ile daha fazla etkileşime geçebilecek, birlikte yeni içerikler üretebilecekler." ifadelerini kullandı.

Daha önce Fransa Ligi de FIFA arenasına açılmıştı. Aynı zamanda Bundesliga ve La Liga'dan bazı takımlar da e-spor arenasına FIFA aracılığıyla katıldılar.

Türkiye'den henüz böyle bir adım gelmedi, ancak Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın League of Legends takımları bulunuyor. Belki FIFA da bir sonraki adımları olabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum