Horizon Zero Dawn Satışlarda Breath Of The Wild'ı Solladı

Bir de ABD ve Asya satışlarını görmek lazım tabii...

 Guerilla Games'in yeni oyunu Horizon Zero Dawn, Metacritic'teki 98 puan ortalamasıyla parlayan The Legend of Zelda: Breath of The Wild'ı Britanya satışlarlarında geride bıraktı. 

Nintendo Switch ile birlikte çıkan ve Nintendo Wii U'da da oynanabilir olan yeni The Legend of Zelda oyununun birinci sırada olması bekleniyordu. İki oyunda geçtiğimiz hafta çıkış yaparken Horizon Zero Dawn net bir farkla listede birinci sırada yer aldı. PlayStation 4 için özel olarak geliştirilen Horizon Zero Dawn Avrupa'da 1 Mart'ta çıkışını yaparken, The Legend of Zelda: Breath of The Wild ise 3 Mart'ta çıktı. 

> Ok ve Yay İle Destan Yazdığımız Oyunlar

horizon-zero-dawn-galeri-icin-tiklayin

Horizon Zero Dawn, aynı zamanda Sony'nin Uncharted 4: A Thief's End'ten bu yana en iyi çıkış yapan oyunu oldu. Guerilla Games'in oyunu, aynı zamanda yılın çıkış haftasında en çok satan oyunu olmayı da başardı. Horizon Zero Dawn, ek olarak Sony'nin en başarılı çıkış yapan yeni IP'si oldu. 

The Legend of Zelda'nın yeni oyununun satışları ise %78 Switch için gerçekleşirken %22'si de Wii U üzerinden oldu. Oyun, Wind Waker ve Twilight Princess'in ardından Zelda serisinin en iyi çıkış yapan üçüncü oyunu olmayı başardı. 

Breath of The Wild, Nintendo Switch için geliştirilen oyunlar arasında en çok satan oyun oldu ve %75'lik satış istatistiğine sahip. Geri kalan %25'lik kesimde ise 1-2 Switch ve Super Bomberman R yer alıyor. Bu iki oyunda iyi bir çıkış yaptı ve haftanın en çok satan 10 oyunu arasında yer aldı.

Britanya'da Haftanın En Çok Satan 10 Oyunu;

  1. Horizon Zero Dawn (Sony)
  2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo)
  3. Grand Theft Auto V (Rockstar)
  4. 1-2 Switch (Nintendo)
  5. For Honor (Ubisoft)
  6. FIFA 17 (EA)
  7. Super Bomberman R (Konami)
  8. Rocket League (505 Games)
  9. Sniper Elite 4 (Rebellion)
  10. Battlefield 1 (EA)

Bununla birlikte Call of Duty: Infinite Warfare uzun bir süreden sonra ilk 10'daki yerini kaybetti, ancak Battlefield 1 onuncu sırada kalarak bu haftada listede kalmayı başardı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum