Horizon Zero Dawn'ın PC Versiyonu, Bazı Sorunlarla Çıkacak

Ama ilk gün yaması beklemeyin

Guerilla Games, Horizon Zero Dawn'ın Steam sayfasında yayınladığı resmi açıklamayla oyunun PC versiyonunun çıkış gününde bazı sorunlara sahip olacağını, bunların ileriki yamalarla düzeltileceğini söyledi.

Örneğin oyundaki bazı animasyonlar 30 fps'ye kilitlenmiş olacak. Oyunu yüksek fps ile oynuyorsanız bile bu animasyonlarda hız düşüşünü ister istemez fark edeceksiniz. Guerilla bunu nasıl düzeltilebileceklerini araştırdıklarını söylüyor.

Bazı PC konfigürasyonlarında takılmalar, teklemeler olabilecekmiş. Özellikle dünya geçişleri, arayüz güncellemeleri, görev güncellemeleri veya ara sahnelerdeki kamera geçişleri sırasında kısa süreli takılmalar görme ihtimali var sistemi güçlü olmayanların.

Detroit: Become Human'a benzer biçimde Horizon Zero Dawn da ilk çalıştırdığınızda Shader Derlemesi yapacak. Guerilla Games bunun çoğu sistemde 10 ile 15 dakika kadar zaman alabileceğini söylüyor, ancak donanım değiştirmediğiniz veya ekran kartı sürücülerini güncellemediğiniz sürece bu işlem tekrar edilmeyecek. Yine de 10-15 dakikalık ilk bekleme süresi bir hayli uzun.

Ayrıca Anisotropic Filtering ayarlarının da çalışmadığını söylüyor Guerilla Games.

Oyun 7 Ağustos'ta, yani yarın PC oyuncularıyla buluşacak ama anlaşılan PC'ye yakışır bir şekilde oynayabilmek için biraz daha zamana ihtiyacımız var.

YORUMLAR
darkrockv7
6 Ağustos 2020 12:59

10-15dk shader yüklemesi rezillikten başka bir şey değil. Bir de her ekran kartı güncellemesinde tekrar yükleyeceksiniz diyor. 30 FPS'e kitli animasyonlar da cabası. PC'ye çıkaracaksınız düzgün çıkarın şunu ya. Sıfırdan yapılan bir oyun da değil ki. Bir de şaka gibi ilk gün güncellemesi olmayacak, ileride düzelticez diyorlar. Stuttering mi dersin anisotropic filtering çalışmıyor mu dersin, bir de utanmadan oyunu 275TL'ye çektiler. Bunlar şimdi PS5 oyunlarına yoğunlaşmışlardır. Uzun bir süre yama beklemeyin.

allalla
6 Ağustos 2020 11:57

Ertelesene o zaman kardeşim çıkış tarihini! Sorunlu çıkaracağına oyunu, 2-3 ay ertele sorunlarından arındır. 

İade edeceğim, sorunla karşılaşırsam.

Şaka gibi!

Parolamı Unuttum