id Software Önemli Bir İsmi Kaybetti

17 yılın ardından ayrılan başkan.

Dünyaca ünlü FPS'ler Doom, Quake, Wolfenstein ve Rage gibi oyunlarda parmağı olan ve 17 yıldır id Sofware'ın başında olan Todd Hollenshead firmadan ayrıldı. Dağıtımcı Bethesda'nın yaptığı açıklama ile duyurulan bu durum Hollenshead'in sadece başkanlığı değil, firmayı komple bıraktığının da bir kez daha altını çizmiş oldu.

"Bunca yıl stüdyo ile birliktelikten sonra, Todd Hollenshead kişisel ilgi alanları adına id Software'dan ayrılma kararı almıştır. Her ne kadar yapım ekibinin parçası olmasa da firmanın başındaki kişi olarak başarının büyük bir parçasıydı. Kendisine gelecek çalışmalarında iyi dileklerimizi sunuyoruz."

Yani id Software'ın üstünde çalıştığı proje bu durumdan etkilenmeyecek gibi görünüyor. Peki id Software ne üstünde çalışıyor?

DOOM

Şu anda Doom 4 üstünde çalışan ekip, projenin geliştirilmesi daha öncelerde başlasa da 2011 yılında sil baştan başlamaya karar verdiler. O günkü durumun hem kendilerini, hem de Doom hayranlarını memnun etmeyeceğine dair olan düşünceleri sonucunda bu kararı alan ekip tüm kaynaklarını bu projeye kanalize etmiş durumda.

Umuyoruz ki bu değişim Zenimax bünyesindeki id Software için olumlu sonuçlar doğurur. Todd Hollenshead'e de hayatının devamında başarılar diliyoruz. Belki Bioware'in kurucularından Greg Zeschuk ile bira yapım işine girerler. Kim bilir?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum