E3 2019 - id Software Klasiği Commander Keen, Mobil Oyun Olarak Geri Dönüyor

90'lara mobilde devam ediyoruz

E3 konferansında herkesin gözü büyük yapımlarda gezinedursun, dikkat çeken küçük oyunlar da kendilerini gösteriyor.

id Software'in 90'lı yıllarda çıkardığı bir oyun serisi olan Commander Keen'de kendi uzay gemisini yapan küçük dahi Billy, namıdiğer "Komutan Keen" olarak evden kaçıp galakside uzun bir gezintiye çıkıyorduk. Steam'de de satışta olan orijinal seriyi şu an 1,80 liraya indirimli olarak satın almak mümkün. İşte o Commander Keen şimdiyse orijinal seriden tam 28 yıl sonra mobil platformlar için geri geliyor.

Hikaye modunda Billy ve Billie isimli ikizlerle evrende maceralara çıkıp bir yandan uzaylılar tarafından kaçırılan babaları "Babamiral" Keen'i diğer yandan da galaksiyi kurtarmaya çalışacağız. Ayrıca oyunda oyuncuların birbirleri ile mücadele edebildikleri bir pvp modu da yer alacak. Oynanış videosundan anlaşıldığı kadarıyla eski platform yapısı değiştirilerek mobil için daha uygun ve rahat bir yapı oluşturulmuş.

Resmi bir tarih belirtilmemiş olsa da Zenimax Online Studios tarafından geliştirilen Commander Keen'in yakında mobil platformlar için çıkışını gerçekleştireceği söyleniyor. Duyuru ve oynanış videolarını aşağıdan izleyebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum