Overwatch'a GOATS Metasını Bitirecek 'Rol Kilidi' Sistemi Geliyor

Sezonun 4. aşamasıyla devreye girecek

Bir süredir Overwatch’un rekabetçi bölümünü rahatsız eden bir konu GOATs metası. Getirilen yenilikler ve nerf’ler bu soruna çare olamadığı gibi, zaman zaman sorunun büyümesine de yol açmıştı hatırlarsanız.

Bu sebeple Blizzard bu 3 tank ve 3 destek kahraman ile oluşturulan GOATs metasına savaş açmış durumda. İddialara göre oyun için yeni bir sistem planlayan yapımcı firma, bu sistem ile birlikte oyuncuları 2 tank, 2 DPS ve 2 destek kahramanı almaya zorlayacak.

Temmuz ayından itibaren başlayacak yeni sezonun 4. aşaması, bu yeni sisteme ev sahipliği yapacak. Bir espor haber sitesi olan Upcomer’ın haberine göre yeni sistem, Overwatch League’in içerisindeki pro oyuncular tarafından da doğrulanmış durumda.


Geçtiğimiz günlerde emekliliğini ilan eden Seoul Dynasty’nin tank oyuncusu Baek “Fissure” Chan-hyung, verdiği röportajda bu yeni sistemin gelmekte olduğunu doğrulamış: “Emekli olduğum için artık söyleyebilirim. Önümüzdeki dönemde 2-2-2 kilidi kullanılacak.”

Peki bu metayı çözmek adına gemileri yakmak ne kadar doğru? Şahsen ben bu kısıtlamaların pek çok oyuncunun hoşuna gideceğini sanmıyorum. Öyle ki oyunun yapımcısı Jeff Kaplan bile “kilit sisteminin” Overwatch’un doğasına aykırı olduğunu açıklamıştı.

Tabii ki Blizzard’ın, Overwatch'un espor kanadına yoğun bir yatırım yapıyor olduğunu da unutmamak gerek. Domine eden bir metanın izlenmelere ve ligin kalitesine de zarar verdiği ortada. Bakalım önümüzdeki günlerde alınan kararlar bu metanın yok olmasına yardımcı olabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum