Blizzard Bir Başka StarCraft Oyununu İptal Etmiş

‘Shooter’ tarzında bir StarCraft oyunu bekleyenler için kötü haber…

Kotaku’nun çeşitli kaynakları üzerinden teyit ettiği bilgilere göre Blizzard, bir başka StarCraft temelli nişancı oyununun daha fişini çekmiş. İptal edilen oyun “Battlefield gibi, ama StarCraft evreninde geçeninden” şeklinde tarif edilmekteymiş.

İptal edilen projenin kod adı Ares imiş. İki yıldır geiştirme süreci devam etmekle birlikte pek mesafe alınamamış. Geliştiricilerin hazırladıkları prototipte oyuncular bir Terran Marine olarak Zerglere saldırabilmekteymiş.

Bir kaynak geliştirme sürecinin ağır ilerlediğini düşündüğünü belirtirken, diğerleri “gayet iyi gözüküyordu” demekte ve iptal edilmesinin “büyük bir şok” olarak karşılandığını ifade etmekteymiş. Bu, bazılarınızın da bildiği üzere, Blizzard’ın ilk denemesi değil. Daha önce de StarCraft Ghost isimli bir 3. şahıs gizlilik-nişancı oyunu duyurulmuş ve sonrasında iptal edilmişti.

Blizzard yönetimi, Kotaku’ya gönderdikleri bilgide, pek çok proje üzerinde çalıştıklarını ama geliştirme sürecinde ortaya çıkabilecek durumlar nedeniyle bu oyunları ilan etmediklerini belirtmekle yetinmişler. İptal edilen projeler nedeniyle herhangi bir işten çıkarmanın söz konusu olmadığının da altını çizmişler. Ama burada bizlerin dikkatini çekebilecek bir detay da paylaşıyor Kotaku. Blizzard personelinin odağında Overwatch 2 ve Diablo 4 olduğunu belirtiyorlar. İşte bu gayet dikkat çekebilecek bir haber bence, siz ne dersiniz?

Geçtiğimiz yıl BlizzCon sonrası aldıkları tepkiler ortada. Artık iyi bir iletişim stratejisi ve elle tutulur projelerle takipçilerinin karşısına çıkma ve rüzgârı tekrar arkalarına alma vakitleri geldi bana soracak olursanız. Bunu yaparlar mı / yapabilirler mi, önümüzdeki dönemde göreceğiz. Özellikle Diablo 4 haberlerini sabırsızlıkla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

 

YORUMLAR
Kutsikome
8 Haziran 2019 04:54

Hmm Önce Ghost sonra bu oyun:(

NcZ
8 Haziran 2019 01:27

O da değil de Ubisoftla birleşmeye/ ortaklığa iten sebep neydi acaba Blizzard'ı... "Duraklama Dönemi"nin başlangıcı olmuş sanki.

zikinu
NcZ
8 Haziran 2019 20:01

Ubisoft mu?


Mehmet
7 Haziran 2019 18:46

o değil de DC Swamp Thing'i bir bölümde iptal etmiş

Parolamı Unuttum