İddiaya Göre Diablo 4'ün Çıkışında Paladin ve Amazon Da Bulunacak

Karakter sayısından beta sürecine pek çok iddia var...

Diablo 4, BlizzCon 2019’un en önemli duyurusuydu dersem herhalde hata etmiş olmam. Yıllarca bekledik durduk, geçen sene kıyısından döndük, ama bu sene sonunda muradımıza erdik. Tanıtım ve oynanış videolarında, davetlilerin sosyal medya yayınlarınd ve konferanslarda oyun hakkında epey şey paylaşılmış oldu aslında. Nitekim bizler de gerek panelden gelen bilgileri, gerek yapımcılarıyla gerçekleştirdiğimiz röportajı paylaştık sizlerle.

İlk izlenimlere dayanarak Diablo 2’yi andıran bir tarzı olduğunu, ama daha karanlık bir atmosferle sunulduğunu söylemek mümkün. Bununla birlikte, duyuruda sadece 3 karakter sınıfından bahsedilmişti ama bu kadarla sınırlı kalmayacağını tahmin ediyorduk. Nitekim, oyuna dair Reddit’te bundan aylar önce yapılan bir paylaşım bulunuyor ve burada dillendirilen iddialar arasında bir tanesi de Paladin ve Amazon sınıflarının oyunda yer alacak sınıflar arasında olduğu yönünde.

Yapılan paylaşımda oyuna dair henüz ilan edilmemiş detaylar da var. Oyunun sunucu yapısından, combo sistemine, oyun içi ekonomi ile ilgili fikirlerden oyunun muhtemel çıkış takvimine kadar pek çok konuya değinilmiş. İddiaya göre oyunun beta süreci 2020’de, çıkışı ise büyük ihtimalle 2021 yılında gerçekleştirilecek. Oyunun gelecek nesil konsollar için çıkacağı da eklenmiş bu paylaşıma.

Bu sızıntıyı paylaşan kullanıcı; Diablo II Remake/Remaster projesi üzerinde de bir dönem durulduğunu, ancak sonrasında vazgeçildiğini belirtiyor. Bu iddialar ne kadar doğrudur, şu aşamada bir şey söylemek güç. Ama bundan 4 ay kadar önce yapılmış paylaşımın en azından bir kısmının BlizzCon duyurusu ile teyit edildiği de ortada. Bakalım geri kalan kısımla ilgili haberler ne zaman gelecek. Takipteyiz.

YORUMLAR
Srinelli
12 Kasım 2019 09:15

Bir de boyle bir sey yazmistim :

 

Grim Master ile oynamayi cok seviyorum.
Oncelikle two handed silahlar konusunda tam bir uzman. Kimsede olmayan bir two handed bonusu var.
+%20 civarinda. Hiz konusunda biraz cuvallasak da dps konusunda hakkini veriyor.
Tabi Eyes of Sickle gibi pasif yeteneklerle kikirdaklarinizi biraz daha kireclenmekten kurtarabiliyorsunuz.
Evet bu arkadasimiz kemikten ibaret lanetlenmis bir necromancer. Skeleton bir hero. Ama lanetten pek sikayetci degil.
Separate gibi eti kemikten ayiran bir yetenegim olsa ben de hic sikayetci olmazdim aslinda.
Soyle ki eline almis oldugu two handed sickle maalesef cikmiyor. Lanetin sebebi de bu sickle. Siz sadece main hand'i degistiremiyorken
off hand'e bu sickle ile etkilesime gecebilen sarabileceginiz ya da ekleyebileceginiz materyalleri koyuyorsunuz. Witch Doctor'un mojo lari ya da wizard'in orblari gibi. Paternoster ve Grip leri off hand'e takarak degistiremediginiz silahta farkliliklar yaratabiliyorsunuz.
Grim Master'in oynayis yapisi ve yetenekleri sizi sickle ile oynamaya zorluyor ama dezavantajlarini gormuyorsunuz.
Bu, bence bu heronun en basarili yani.  Bu ozellik kesinlikle cok zor karari verilen bir sey olmali sayet cok iyi kotarmislar.

Heroes'dan hatirlayacagimiz grim dragon gibi yoldaslari yanimiza katabiliyoruz.
Oyuncularin tabiri ile tank gorevi goren grim dragon sayesinde magic the gathering'den arak Grim Monolith gibi maruz kalma suresi
arttikca etkisi artan yetenekleriniz daha etkili olabiliyor. Grim Monolith living tayfaya zarar verirken undead tayfaya guc kattigi icin iskeletlerin ya da zombie'lerin yakinlarinda yapmak sizi zorlayacaktir. Ama Grim dragon ve siz de bu etkiden nasibinizi aliyorsunuz merak etmeyin.
Shadowmoor yetenegi Shadowdale Rune'u sayesinde 5 saniyeye kadar cikartabileceginiz critical yetenegini ikiye katlayan bir gorunmezlik sagliyor. Assassin gibi backstab hissi alabileceginiz tek karakter olarak bence oldukca onemli. Sickle ile backstab degil headcleave yapiyor olusunuz aradaki tek fark.
Bu yetenegin cooldown'inin 6 saniye olmasi da oldukca taktiksel bir oynanis saglayabilir size.
Witch Doctor'in Wall Of Zombies'i burada karsimiza daha farkli bir sekilde cikiyor. Daha cok Diablo2 deki Necromancer'in Bone Wall'i burada Grim Barrier olarak karsimiza cikiyor. Herhangi bir atagi soz konusu degil. Sadece dokundugunu yine Diablo 2 de Diablo'nun portallara yaptigi ya da Diablo 3'de yine diablo'nun size yaptigi tarzda bir Bone Cage'e aliyor ve burada Uzra's Skull gibi, Intensity Pulse gibi seri yeteneklerinizi arkadaslara yaglayarak bir iki saniye icinde ekranda gorunen tek sey olabilirsiniz.

two handed yeteneklere gelelim. Sickle ile cesitli fiziksel hasar veren yetenekleriniz var.
Sadece sickle ile yapabildiginiz bu yetenekler biraz daha diablo2 yi hatirlatiyor insana.
Zaten baska bir sey kullanamiyorsunuz hatirlayacaginiz gibi.
Bu baglayicilik size oyunun baslarinda kotu gelse de Sickle ile yapabileceginiz yetenekler acildikca seveceginizi dusunuyorum
sayet Bone Breaker gibi normalde bludgeoning tarza hasar veren silahlarda gordugumuz bir yetenek iken
burada Slashing yapan bir silahta goruyoruz ama bu bizi yaniltmasin.
Grim Decay gibi, Intimidiate gibi defansif yeteneklerin yakin dovusteki katkilari da kesinlikle yadsinamaz boyutta.
Ben Stealth agirlikli bir build ile Inferno act2 yi sorunsuz gectim.
Necromancer build'i de pasiflerle ust duzeye ulasabileceginiz ve oyundaki wizard'in yerine gecebilecek gucte bir build.

Cortical Armor sayesinde fiziksel ataklara karsi %80 e kadar koruma sagliyorsunuz. 1 dakika kadar suren bu aura sayesinde fiziksel ataklar size pek bir etkide bulunmuyor. Dusuk seviyedeki life steal'larda bile hayatta kalabiliyorsunuz. Sayet genelde reddedemeyeceginiz tekliflerle dusen bu sinifa ozel off handler yuzunden oldukca dusuk aps'ler sizi oldurebilir. Aman diyim.
Gerci Ultrasound gibi bir yetenegimiz var.
Grimm Totemma Rune'u ile etrafa yaydigi dusuk frekansli ses ile yine skeleton arkadaslara regeneration sagliyor. Non-Skeleton arkadaslar ise Torpor gibi bir rune ile %60 a cikabilen reduce movement speed'lere maruz kaliyorlar.

Kaynaktan bahsetmedim. Kaynak Soul ve Sickle'in beslenmesine bagli. Sickle bir soul reaver. Oldurdugunuz her monster consume edilerek kaynagi arttiriyor. Ayrica kendisi de gorece yavas sekilde dolmakta. 

Bazen hero ile konusan Sickle bazen Lyndon'a laf da sokmakta ve oldukca basarili diyaloglar var.

Bone Spear bekledim Necro'yu anmak icin sayet boyle bir yetenegimiz mevcut degil. Yenilikci seyler var.
Biraz fazla gunumuz oyunculuguna kayan bir hero yapisina sahip. Dota herolari gibi bir sey aslina bakarsaniz.

Cok uzattim ama Grim Master kesinlikle oldukca basarili sekilde kotarilmis, oynamasi acaip zevkli ve
sickle yuzunden kesinlikle on yargiyla yaklasmamaniz gereken bir hero olmus.
Bence en az bir kere Grim Master ile bitirin. Potansiyeli konusunda hala tereddutlerim var. PVP'de stealth'in kesinlikle DH ve Wizard'a kafa tutabilecegini de gordum.
Herkese iyi oyunlar.

Srinelli
12 Kasım 2019 09:11

D3 ciktiginda soyle bir sey yazmistim.

 

Ek paketle gelecek olan Vampire ile oynamayi cok seviyorum.
Life Drain yeteneginin animasyonu harika olmus. Kain edasiyla kani icine cekisi ve eger yaratik olurse portlemesi ve ses efektleri harika olmus.
Telekinesis ile milleti etrafima cekip Way Of The Thousand Bites ile herkesleri kemirmek de fena sayilmaz.
Acsension of Voivoda da bu durumda kullanisli olabiliyor. Kaziklarin yerden cikip etrafinizda kim varsa oldurmesi ve bunu yaparken karakterin gulmesi inanilmaz guzel.
Simulacrum ve Doppelganger'i beraber kullanarak da harikalar yaratilabiliyor. Zaten narin bir eleman oldugu icin bu tip defansif yeteneklere ihtiyaciniz kacinilmaz oluyor. Simulacrum yaptiginizda sizden bagimsiz olmamasi garibime gitmisti basta. Sayet Doppelganger yapinca o da yapiyor ve etrafta bir cok ben oluyor. Hangisi gercek buyucu acaba diyen Conan gibi kafalari karisiyor. Power Word : Death gibi calismayan bir Death buyumuz var. Ol de ve olsun gibi. Bunun da ses  efekti bir harika. Death diye soguk bir haykiristan sonra bir seylerin yavasca curumesini seyretmek inanilmaz.
Shapeshifting konusunda da beklenileni fazlasiyla veriyor aslina bakarsaniz. D2 den ozledigimiz Druid'in suratina bakmazsiniz o derece. Basta zorlasa da ileride Dev bir yarasa olarak harikalar yaratabiliyorsunuz. Sphere of Wing Rune'u ile kanatlarinizin arasina aldiginiz hasminizin saniyeler icinde iligini kurutmaniz ve bu sirada source'un agzina kadar dolmasi karakterin o an aldigi hazzi size de veriyor. Source olarak Blood kullaniyor tabiki de. Bu da bu tip hareketleri bol bol yapsaniz iyi olur demek. Wizard'in archon ya da Barbar'in Wraith of the Berserker'i gibi Cooldown'u olan bir skill olmamasi Transform:Vampire yetenegini harika bir secim yapiyor. Istediginiz an vampire istediginiz an yarasa olabiliyorsunuz. Yarasa oldugunuzda d2de olup d3de olmayan Light Radius geri geliyor ve biraz dusuyor. Gorusunuzun menzili pek iyi olmuyor sayet hareketleri sezebiliyorsunuz. Oldurdugunuz seyler siluetler oluyor.
Blood Curse, Wraith of Malachi, Murnau's Touch gibi seri yapabildiginiz yetenekler ile yaratiklar size yaklasamadan cok once curumus oluyorlar.
Hunt Modu var. Hunt modu bir nevi shapeshifting. Statler artiyor. Movement Speed tavan yapiyor.  Bu modda iken suzuluyorsunuz. yeteneklerin ozellikleri katlaniyor. Gorus degisiyor. Predator gibi kizilotesi bir goruse geciyoruz. Yururken etraftaki bortu bocegin curuyup olmesi de harika bir detay.
Lyndon ile olan diyaloglari da harika yapmislar. Lyndon korktugu icin pek rahat hissetmiyor ve karakterin soguk zafer nidalari ile dalga gecmeye yeltenip yine karakter tarafindan durduruluyor. En guzel taraflarindan biri de su yeni moda neo-vampir temasindan olabildigince uzak olmasi. Twilight izleyip gercekten vampir var mi acaba diyen insanlari gorunce bu iyi bir sey. Standart dustu arkadas.
Kisacasi Vampire ile oynamasi inanilmaz eglenceli olmus. Barbardan sonra vazgecemedigim bir karakter olmus.
Saygilar.

Chenkov
12 Kasım 2019 01:44

İddaaya göre mi? Geliştirici ekip zaten şu an demoda 3 karakter var ama oyun çıktığında 5 karakter olacak diye belirtti. Haberin başlığı nitekim doğru olsa da içerik tamamen saçmalık, Burada kalkıp yok iddaalara göre Reddit'te aylar öncesinde yapılan teorilermiş yok efendim sızıntıyı paylaşan kullanıcıymış gibi kaynağı belli olmayan boş haberler yapmayın. Blizzard Türkiye'de Oyungezer'de setimedia bünyesinde olmasına rağmen bu konuda yanlış haber yapıyorsunuz. İşinizi düzgün yapın.

Pixlik
11 Kasım 2019 21:55

Paladin yerine Knight tarzı crusadera daha yakın bir sınıf gelebilir, oyunun içinde at binme mekaniklerini daha efektif kullanan.

Amazon yerine necromancer gelmesini daha çok isterim ama hep  3 erkek 2 kadın cinsiyeti ile özdeşleşen sınıfla geldiler ondan necromancer olacağını sanmam, amazonda bilemedim pek peehhhh

mserhatsari
11 Kasım 2019 17:31

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Decypher
mserhatsari
11 Kasım 2019 19:58

Bağımsız oyun haberlerini aslında biz de seviyoruz, hatta bildiğin gibi sırf bağımsız oyunlara odaklanan 'beklediğimiz indie'ler' gibi bir köşemiz bile mevcut :) Son günlerde sitenin arkaplanındaki çalışmalardan dolayı biraz aksama yaşanıyor, o yüzden eksiklik biraz daha göze çarpıyor sanırım, ama önümüzdeki günlerde eskisi gibi bağımsız oyun haberlerini de arttıracağız tabii ki.

Aslında oyun haberlerinin arasına sinema/tv/dizi girmesi doğal, her gün 2-3 tane o tür içeriğimiz oluyor. Onlara da çeşitlilik gözüyle bakmak lazım biraz :)

Arada bir bu tür destek mesajları almak da moral açısından iyi oluyor ama, biz teşekkür ederiz asıl.

mserhatsari
Decypher
12 Kasım 2019 00:24

Diablo başlığı yazdıklarımın yeri değil diye sildim ancak sizin görmüş olmanız yeterli. Cevap verme zahmetine girdiğiniz için teşekkürler.

E-VrL
Decypher
11 Kasım 2019 22:26

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Pixlik
Decypher
11 Kasım 2019 21:48

Hocam şu mesajı tamamen silme olayını kaldırın bence; millet şizofrene döndü.


Parolamı Unuttum