İlk İki Oyundaki Seçimlerimiz Banner Saga 3'ü Ciddi Biçimde Etkileyecek

Küçük deyip geçmeyin

Saga 1’de verdiğiniz çoğu karar Saga 3’ü etkileyecek. Zamanında bu kararların bazıları size önemsiz gibi gelmiş olabilir ama Saga 3’teki etkilerini gördüğünüzde “vay canına, bunlara yol açacağı hayatta aklıma gelmezdi” diyeceksiniz.

Bunlar Banner Saga’nın yapımcısı Stoic’ten Arnie Jorgensen’in sözleri. Daha önce de bu tarz “verdiğiniz her karar bir şeyleri etkileyecek” iddialarını çok duyduk, çoğu oyun da bunun içini gerçek anlamda doldurmayı başaramadı. Ama Stoic Studios bu konuda çok iddialı ve Banner Saga 3’te hayal kırıklığına uğramayacağımızın sözünü veriyor.

“Banner Saga 3’ü yazarken doğaçlama kararlar veriyoruz, bu yüzden de her şey çok doğal gelişiyor. Hikayede şu büyük bir karar olmalı, şu küçük ve etkisiz bir karar olmalı gibi önceden planlamalar yapmıyoruz. Hikayeyi yazarken gereken dengelemeleri yapıyor, ilk iki oyundan parçalar alıp Banner Saga 3’e serpiştiriyoruz” diyor Jorgensen.

Oyuncuların bu tür konularda Stoic’e güvenlerinin tam olduğunu Kickstarter’da yine istenenin iki katı kadar para bağışlamalarından anlayabiliyoruz. Sonuçta şimdiye kadar demeçlerinde yarattıkları beklentiyi karşılayamasalardı Banner Saga 3 de bu denli büyük bir ilgi görmezdi.

Bakalım o minik kararların Banner Saga 3’te kelebek etkisiyle yol açacağı değişiklikler hoşumuza gidecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum