IMDb, 2021 Yılını En Popüler 10 Dizi Ve Filmini Açıkladı

Zirve bu sefer Warner Kardeşlerin

2021 yılının sonlarına yaklaşırken en çok rağbet gören diziler ve filmler de kendilerini belli etmeye başlıyor. 2020 yılındaki ertelemeler zincirinden sonra 2021 yılında çok fazla dizi ve film izleyebildik. Marvel Sinematik Evreni belki 2020'yi boş geçmişti ama 2021'de diziler ve filmler bizi bir an bile boş bırakmadı. Ancak Warner Kardeşlerin bu yıl çıkan tüm filmleri sinemalarla aynı anda HBO Max üzerinden göstermesi de izleyici bazında büyük bir artışa neden olmuş. IMDb yayınladığı listelerle birlikte 2021 yılında sitelerinde en çok sayfaları ziyaret edilen 10 dizi ve filmi açıkladı. 

Dizi anlamında ilk Marvel Sinematik Evreni dizisi WandaVision'ın bu alanda birinci olması beni çok şaşırtmadı ama Loki'nin Squid Game'i geçmesi biraz tuhaf bir durum. Google aramalarını bile domine eden Squid Games, IMDb üzerinde pek rağbet görmemiş. Gerçi işin içerisinde MCU olunca çok fazla şaşırmamak lazım. Filmlerde ise HBO Max etkisi çok bariz bir şekilde ortaya çıkmış. WB'nin iki fiflmi Dune ve The Suicide Squad zirveyi paylaşırken MCU'da Eternals ilk beş içerisindeki tek MCU filmi olmuş. Mortal Kombat ve Zack Snyder's Justice League ise diğer filmler. 

Tabii bir hafta sonra vizyona girecek olan Spider-Man: No Way Home beklenseydi listenin zirvesi kesinlikle yer değiştirirdi diye düşünüyorum. 2021 yılı içerisinde 14 gün vizyonda kalacak olan No Way Home bu süre zarfında IMDb'nin sunucularını bile çökertebilir. Warner Kardeşler yönetmenler ve oyuncularla kavga etmesine neden olan HBO Max atılımının meyvesini şimdilik almış gibi gözüküyor. Ancak filmler yeniden sadece salonlara döndüğünde gişe gelirleri ne kadar yükselecek, bekleyip göreceğiz. 


 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum