Indie Nöbeti #9 - Eylül Ayında Kaçırdığınız En İyi Bağımsız Oyunlar

Küçük ama devasa oyunlar.

 Aylık bağımsız oyun dozunuzu getirdim sevgili Oyungezerler! Tıpkı bir önceki ayda olduğu gibi, Eylül ayı da çok sağlam indie yaptı. Sitede de incelemesini yaptığımız ECHO'da Saray'ın derinliklerine indik ve kelimenin tam anlamıyla kendimizi öldürdük. The First Tree'de biraz hüzünlendik, biraz da manzara izledik. Son olarak da Divinity: Original Sin 2'de muhteşem bir şekilde rol yaptık! Tabii bağımsızlar bu oyunlarla sınırlı kalmadı. Ne dersiniz, Eylül ayında kaçırdığınız (çok kesin konuşurum!) bomba bağımsız oyunlara bir göz atalım mı?

RUINER
Yapımcı: Reikon Games
Tür: Aksiyon
Platformlar: PC, PS4
Oynanış Süresi: 6 saat

Cyperpunk ve vahşetin dibine vurduğumuz Ruiner, karakterimizi yukarıdan gördüğümüz hızlı ve vahşi bir aksiyon oyunu. Hızlı ve vahşinin altını çizmek istiyorum çünkü Ruiner'ın bu iki karakteristik özelliği, kendisini diğer oyunlardan ayıran cyberpunk ve kendine has hikâye anlatım tarzıyla birleştiğinde, ortaya bir saniye bile nefes alamayacağınız bir oynanış sunmakta.

Kardeşimizi kaçırıp, oyunun başında kafa vizörümüzü hack'leyerek bizi Boss (evet direkt olarak Boss) adındaki bir elemanı öldürmemiz için kullanan insanların peşine düştüğümüz bu kırmızı macera, bir bağımsız oyunda aradığım en önemli şeye sahip: Tarz. Zamanı yavaşlatıp düşmanların kafasını patlatırken, dash özelliğini kullanıp odanın bir ucundan diğerine kaçarken ve aksiyon dışı sekanslarda Hong Kong'dan esinlenme Rengkok şehrinin siber kokan sokaklarında gezerken aklımda tek bir şey vardı: "Yıl sonunda en iyi oyun ödüllerini verirken bir de En İyi Tarz kategorisi mi yaratsak acaba?".

Cuphead
Yapımcı: StudioMDHR Entertainment Inc.
Tür: Aksiyon/Side-Scroller
Platformlar: PC, Xbox One
Oynanış Süresi: 3 saat

1930'ların şirin korkunç çizgi film tarzıyla süslenmiş Cuphead, en sağlamından bir side-scroller/run&gun oyunu. İlk duyurulduğunda görsel ve işitsel tarzıyla bağımsız oyun camiasını kasıp kavuran Cuphead, hem çok zor hem de çok eğlenceli. Oyununun gamepad kırdırtan, klavye fırlattıran zorluğunun üstesinden gelebilecekseniz (Dark Souls oyuncuları! Sizi summon ediyorum!), el çizimleriyle süslenmiş bu muhteşem görsel şöleni sakın kaçırmayın derim.

SteamWorld Dig 2
Yapımcı: Image & Form
Tür: Aksiyon/Macera
Platformlar: PC, PS4, Switch, Vita
Oynanış Süresi: 10-15 saat

 

Ah grafiklerine ve sanat tarzına aşık olduğum bir başka oyun daha! İlk Steamworld Dig'i artık suyunu çıkarana kadar oynadıktan sonra bu oyunun çıkışını bekleyene kadar tırnaklarımı yemiştim. Ne yazık ki Steamworld Dig 2'yi çok fazla oynama şansı bulamadım -Son zamanlarda hayatımı Total War: Warhammer 2 adındaki bir yaratık işgal ediyor da!- ama kendisiyle geçirdiğim 10 -yazıyla on- dakika ve videolarundan gördüğüm kadarıyla, ben galiba aşık oluyorum!

Bu oyunda da yine ilk oyundaki gibi yerin dibini kazıyoruz, yeni karakterlerle tanışıp onların hikâyelerini dinliyoruz, düşmanları tokatlıyoruz ve bir sürü loot bulup yeni eşyalar yapıyoruz. Son zamanlarda birçok harika bağımsız oyun çıktı ama SteamWorld Dig 2 takvimi temizleyip, bir an önce girişmek istediğim oyunlar listesinde birinci sırada yer alıyor.

Bunları da kaçırmayın:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum