Infinity Ward, Oyunlarındaki Irkçı İsimlerle Mücadeleyi Arttıracak

Bundan sonra daha sert cezalar uygulanacak

Amerika Birleşik Devletleri'nde başlayan Black Lives Matter gösterileri, dünyanın çeşitli ülkelerinde ırkçılığa karşı bir çığlığa dönüştü diyebiliriz. Tüm sektörlerde olduğu gibi oyun dünyası da bu gösterilerin yanında tepkisi gösterdi ve çeşitli stüdyolar art arda destek mesajları yayınladı. Dijital etkinlikler gündemin değişmemesi ve duyarlılık adına farklı tarihlere ertelendi. Elbette işin sadece PR kısmıyla ilgilendikleri için BLM açıklamaları yapan isimler de var ama bunları istisna olarak değerlendirmek gerek.

Infinity Ward da yayınladığı açıklamayla "oyunlarımızda ırkçı içeriğin yeri yok" dedi ve oyunlarındaki ırkçı isimlerle mücadeleyi arttıracaklarını söyledi. Elbette bu tür bir açıklama veya adım için beklemeye veya bu tür bir olayın meydana gelmesine gerek yoktu ama yine de doğru yönde atılan bir adım olduğunu söyleyebiliriz.

Infinity Ward zaten her gün binlerce ırkçı ve nefret içerikli ismi banladıklarını ama daha fazlasını yapmaları gerektiğini bildiklerini belirtmiş.

Buna göre ırkçı içeriklerin tespiti için ek kaynak ayrılacak, saat başına ban sayısını artırmak için oyun içine ek rapor sistemleri eklenecek, isim değişikliklerinde ek filtreler ve kısıtlamalar uygulanacak, bu kuralları sürekli ihlal edenleri ayıklamak için daha fazla kalıcı ban cezası verilecek.

"Oyuncularımızdan özür diliyoruz. Bu sizlere, hayranlarımıza verdiğimiz bir taahhüttür. Teşekkür ederiz." diyerek sonlandırmış Infinity Ward mesajını.

Önümüzdeki günlerde Call of Duty: Modern Warfare ve Warzone'da çok daha fazla sayıda ban görürsek şaşırmayalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum