İngilizce Ödevi Olarak Destiny’nin Hikayesini Kullanan Öğrenci, Öğretmenine Yakalandı

Yakalanmasaydı sonraki ödevde hangi oyunu yazacaktı acaba:)

Ev ödevleri pek çok öğrenci için can sıkıcı olabilir, yapmak istemeyebilirler, zor gelebilir. Ama nihayetinde o ödevin yapılması ve teslim edilmesi gerekir. Sorumluluğunu yerine getirmeyen kimileri teslim edemediği ödevler için bahaneler üretmeyi tercih ederken bazıları da kendilerince bir çözüm (???) bulurlar; internet üzerinden ulaşılabilen örnek ödevleri kullanmak ya da hazır metinlerden istifade etmek gibi. İnternet kullanımı yaygınlaştıkça, bu tarz çözümlere başvuranların sayısı da katlanarak artıyor ne yazık ki.

İşte hikayemizin kahramanı da böyle bir yola başvuran Lucas isimli bir öğrenci. Kendisi, İngilizce ödevi için Destiny'nin hikayesini kullanmış, sanki kendi yazdığı bir metin gibi gitmiş öğretmenine sunmuş. Öğretmeni de hikayeyi epey etkileyici bulmuş olsa gerek, internetten bir miktar araştırma yapmış ve sonunda metnin alındığı Ishtar Collective sitesine ulaşmış. Bununla yetinmeyip durumu netleştirmek istemiş ve kendilerine bir e-posta göndererek "İsminiz Lucas olabilir mi acaba" diye sormuş :)

I think this might be the best email we've ever received at the Ishtar Collective.

If anyone asks we are now called Lucas. pic.twitter.com/T81IPcrxDl

— Lucas (@IshtarColl) 4 Nisan 2019

Ishtar Collective tarafından bu duruma verilen tepki de Twitter hesaplarının adını Lucas olarak değiştirmek ve "Eğer soran olursa bundan sonra bizim adımız Lucas" şeklinde olmuş.

Günün sonunda bizleri güldüren bu haber, faili için hiç de hayırlı bir netice doğurmamış olsa gerek, ne dersiniz :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum