Intel ve ESL'den CS:GO Ve DOTA 2 İçin ESL 2017 Türkiye Şampiyonası Geliyor

ESL ve Intel dev Türkiye eSpor'una dev bir yatırım yapıyor!

 Tıpkı dünyada olduğu gibi Türkiye'de de eSpor büyük bir hızla gelişiyor, büyüyor. Pek çok genç oyuncu profesyonel olmanın yollarını arıyor. Nitekim ülkemizde profesyonel bir oyuncu olmak çoğu ülkeye göre daha zor. Gerek imkanlar, gerek oyunların hala bir iş olarak görülmemesi ve son olarak da pazar da pek güçlü yatırımcı olmaması eSpor tarafında gençlerin elini kolunu bağlıyor.

Bu yıl özellikle Space Soldiers sağolsun yüzümüz CS:GO arenasında pek çok defa güldü ve hatta kendileri ülkemizi 8-10 Temmuz aralıklarında gerçekleşecek ESL One Köln'de temsil edecekler. ESL ve Intel uzun yıllardır birlikte çalışan iki dev marka ve eSpor yatırımlarını sonunda Türkiye'ye de taşımaya karar verdiler. Hem de küçük bir deneme yapmak için falan değil, yüklü bir şekilde Türkiye eSpor'una dahil oluyorlar. Uzun yıllar da Türkiye eSpor'unun bir parçası olmayı hedefledikleri belli. 

Bugün yapılan ESL & Intel toplantısında iki devden de önemli isimler mevcuttu. Intel'in strateji direktörü Hans-Juergen Warner, ESL  Türkiye Ülke Müdürü Gökhan Kazar, ESL UK Direktörü James Dean ve Intel Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Tüketici Ürünleri Bölge Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Rıza Küçük,toplantıda iki şirketin eSpor planlarını uzun uzun anlattılar. 

esl-turkiye-sampiyonasi-1

Türkiye'de eSporcu gelişimine katkı sağlamak için de büyük adımlar atmaya hazırlanıyorlar. Bu sene Counter-Strike: Global Offensive DOTA 2 için birer tane turnuva düzenleyecekler. Bu turnuvaların şampiyonları da ESL'in en büyük turnuvalarında boy gösterme ve devler arasında yer alma şansı bulacaklar. Turnuvaların ilki 2017 Türkiye Şampiyonası adıyla yapılacak ve bu CS:GO turnuvasının tam 120.000 TL'lik bir ödül havuzu var. DOTA 2 içinse 50 bin TL ödül havuzu ayırılmış. 

Özellikle CS:GO ödül havuzu hem motive edici, hem de eSpor'un daha da ciddiye alınmasını sağlayacak cinsten bir meblağ. Neticede eSpor hala kendini kanıtlama aşamasında olan bir dal ve bu tip minik adımlarla yol alıyor. 

İki turnuva da lig şeklinde gerçekleşecek ve ligin sonunda finale kalmaya başaran iki takım, binlerce izleyicinin önünde final maçına çıkacak. Turnuva finalinin nerede yapılacağını öğrenemedik, ancak yukarıdaki neşeli ekip bizleri memnun edecek bir mekan seçileceğinin garantisini verdi. Hatta biraz da heyecan yarattı diyebiliriz. 

ESL Türkiye Şampiyonası 2017'yi Oyungezer ekibi olarak yakından takip edeceğiz ve turnuva ile ilgili tüm yenilikleri sizlere ileteceğiz. Bir Space Soldiers daha neden çıkmasın, hatta belki birkaç tane daha?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum