İnternet Özel İsim Olmaktan Çıktı, Nette Kıyamet Koptu

Bir harf nelere kadirmiş meğer…

İnternet kelimesinin aslında bir özel isim olduğunu ve baş harfinin büyük yazılması gerektiğini biliyor muydunuz? Bu kural pek çok kişi tarafından bilinmez, bilinse de uygulanmaz. Ben dâhil… Çünkü o kadar hayatımızın içine işlemiş bir şey ki “özel” olarak göremiyor insan onu.

Öte yandan Amerikalılar için durum hiç de öyle değil. Çünkü onlar bu ismi The Internet olarak kullanıyor, hatta buna azami derecede önem veriyorlar. Gel gelelim Mashable sitesinin derlediği bir habere göre, ABD’deki çoğu gazetecinin resmi imla kuralları kılavuzu Associated Press Stylebook, 1 Haziran’dan itibaren İnternet’in i’sini küçültmeye ve özel isim olmaktan çıkartmaya karar vermiş ve ortalık bir anda karışmış.

Mashable başta olmak üzere pek çok kesim bu karara şiddetle karşı çıkarken Twitter da protesto mesajlarıyla dolup taşmış.

Kötü karar millet. “Bir internet” ile “The Internet” arasındaki farkı her network mühendisine sorabilirsiniz.

Çok yanlış. Sadece bir Internet var ve yalnızca bir tane olabilir. Birlikte çalışabilen daha küçük networkler münferit birer “internettir.” Utanç verici.

ANA AKIM MEDYANIN BÜYÜK HARFLERİMİZİ ÇALMASINA İZİN VERMEYİN!

The Internet özel bir isimdir. Mantıklı bir sebep göstermediğiniz için sadece dikkat çekmeye çalışıyormuş gibi görünüyorsunuz.

Tüm bu protestolara rağmen kural 1 Haziran’dan itibaren geçerli olacak. Hatta The Web de bundan böyle sadece web olarak kullanılacakmış.

Afrika’da açlıktan ölenlere, Orta Doğu’da iki ateş arasında kalan masumlara bu kadar sesinizi çıkartmıyorsunuz arkadaş. Sizinki de dert mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum