İnternet Yayınlarına MİT Denetimi Geliyor

Netflix, Blu TV gibi yayınlar da dahil.

 Radyoların, televizyonların ve yayınların internet üzerinden yaptıkları yayınlara ilişkin yeni bir taslak hazırlandı. RTÜK ve BTK'daki uzmanların elinden çıkan taslağa erkenden ulaşan Cumhuriyet, konuyla ilgili detaylı bir bilgilendirme yaptı. Cumhuriyetten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre internetten yayın lisansı için MİT ve Emniyet'ten izin koşulu getirilecek, tabii taslağın değişimsiz geçmesi durumunda.

Buna sadece yukarıda bahsettiğim radyo-tv kurumları değil aynı zamanda Netflix, Blu TV ve benzeri yayınlar da dahil. Bu tür yayınların tamamı da denetim dahilinde olacak ve direkt TV yayınlarındaki uygulamaların aksine para cezası olmayacak, aksine doğrudan yayın veya yayındaki mevzubahis programın kapatılması gibi ağır cezalar söz konusu olacak. Bunlara ek olarak cumhurbaşkanına bu yayınlar üzerinde de direkt yayın yasağı yetkisi verilecek. Bireysel iletişim için yapılan yayınlarsa (ki bu kısım ağırlıklı olarak bizleri kapsıyor diyebilirim) şu an için uygulama dışında kalmış gibi gözüküyor. Tabii yeni bir taslak hazırlanırsa veya şartlar gerektirirse eminim ki bu kısım da bir şekilde dahil edilir sevgili Oyungezerler.

Biz sizler için kısa ve hafifletilmiş bir özet geçmiş olduk, ancak tüm detaylarına kadar okumak istiyorsanız Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine bir bakın derim. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum