inXile: Wasteland 3 ve The Bard's Tale IV Çok Platformlu Olacak

Planlarda şimdilik bir değişiklik yok

Microsoft hafta sonu sürpriz bir duyuruyla ünlü RYO stüdyolarından inXile Entertainment'ı da bünyesine kattığını açıkladıktan sonra bu stüdyoların geleceği de kafalarda soru işaretleri oluşturdu haliyle. Bu soru işaretlerinden biri de artık bir Microsoft stüdyosu olan inXile'ın halihazırda geliştirmekte olduğu oyunlarla ilgiliydi.

inXile Entertainment konuyla ilgili soruya Twitter üzerinden verdiği cevapta Wasteland 3 ve The Bard's Tale IV'in baştan planlandığı gibi çok platformlu olacağını (yani PC'ye ek olarak Xbox One ve PlayStation 4 için de yayımlanacaklar) ama bunlar dışındaki oyunlar için kesin bir şey söylemenin şu an için mümkün olmadığını belirtti.

Tweet'in altındaki yorumlarda görebileceğiniz gibi oyuncular halen daha bu satın alıma son derece şüpheyle yaklaşıyorlar, özellikle de inXile oyunlarının GoG'da yayımlanmaya devam etmesini isteyen ciddi bir kitle var. Her ne kadar gerek Microsoft, gerek inXile, gerekse Obsidian oyuncuların yüreklerini ferahlatmak adına açıklamalar yapmaya devam etseler de, bu rahatlama ancak somut adımlar gördüğümüzde gerçekleşecek. Microsoft gerçekten de sözünde durur ve bu iki stüdyoya mutlak özgürlük sunarsa güzel şeyler olabilir. Aksi taktirde inXile'dan Torment: Tides of Numenera tadında bir oyun daha görmemiz zor olur. 

The Bard's Tale 4 PC için yayımlanmıştı, Xbox One ve PS4 versiyonları ise yakında çıkacak. Wasteland 3'ün çıkış tarihi henüz net olmasa da oyunun 2019 içerisinde çıkması bekleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum