IOC, Olimpik Espor Müsabakalarına Yeşil Işık Yaktı

Detayları derledik

Espor endüstrisi yıllar içerisinde hacmini büyüterek uluslararası anlamda büyük dikkat çekmeyi başardı. Sektör analistlerine göre şu anda espor endüstrisi yıllık 1.72 milyar dolardan fazla gelir elde edebiliyor. Tam da bu nedenden ötürü "olimpiyat" tartışmaları bir süredir gündemden düşmüyordu.

Geçtiğimiz Cuma günü resmen start alan 2024 Paris Yaz Olimpiyatları esnasında, espor ve Olimpiyatlar arasındaki bu elektriğe son nokta koyuldu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Olimpik Espor Oyunlarına resmen yeşil ışık yaktı.

IOC aslında geçtiğimiz yıl Singapur'da Olimpik Espor Haftası düzenlemişti. Oldukça başarılı geçen bu etkinlikte 130'dan fazla atlet ve 57'den fazla ulus turnuvaya katıldı. Toplamda 10 adet oyunda madalyalar dağıtılmıştı.

IOC, resmi kararı ile birlikte espor'un Olimpiyat yolunu açacak. Lakin bu karar ile birlikte esporun direkt olarak Olimpiyat Oyunları'nın bir parçası olmayacağının altını çizelim. Bunun yerine Espor Oyunları, Yaz ve Kış Olimpiyatları arasındaki boşluklarda kendi etkinliği ile karşımıza çıkacak.

2025 yılında düzenlenecek ilk turnuva, Suudi Arabistan'da gerçekleşecek. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Espor Oyunları'nın 12 yıl boyunca Suudi Olimpiyat Komitesi'ne teslim edildiğini de açıkladı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum