iPhone X’in Türkiye Fiyatı Belli Oldu

iPhone X mi alsak, yoksa öküz mü?

iPhone X duyurulduğundan bu yana fiyatı hakkında pek çok tahmin yapıldı ve bu tahminlerde daha çok iPhone 8'in en düşük kapasiteli modeli baz alınıyordu. Malumunuz, iPhone 8'in en düşük modeli olan 64GB'lık versiyonunun Türkiye fiyatı 4.199 lira olarak açıklanmıştı ve bu telefonun yurtdışı normal satış fiyatının 699$ olduğunu da eklemek lazım.

Apple, iPhone X'in en düşük satış fiyatının 999$ olduğunu duyurduğunda iPhone 8 ile X arasındaki bu 300$'lık farkın bize hangi ölçüde yansıyacağını merak ediyorduk ve Apple Türkiye'nin yaptığı açıklamayla bu merakımız son buldu. 64 GB kapasiteli iPhone X'in Türkiye satış fiyatı 6.099 lira olarak belirlenmiş sevgili Oyungezerler. Yani o 300$'lık, yani yaklaşık 1000 liralık fark bize 1800 lira olarak yansımış.

iPhone X'in en yüksek kapasiteli versiyonu olan 256 GB'lık modelinin fiyatı ise tam tamına 6.899 lira.

Apple Türkiye'nin sitesinde bu yüksek fiyatın sebebi de ayrıca belirtiliyor. Dikkat ederseniz 64 GB'lık modelin 6099 liralık fiyat etiketinin hemen altında KDV ve yasal ücretlerin yaklaşık 1857 lira tuttuğu yazılmış. 256 GB'lık modelde ise bu vergiler 2057 liraya kadar çıkıyor.

Elbette bu cihazlar yüksek fiyatlarına rağmen son derece popüler olacak ve çok da satacak, ona şüphe yok. Yine de ben artık fiyatların gerçekten de abartı seviyesine ulaştığını düşünüyor ama yine de zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış diyerekten çok da fazla yorum yapmıyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum