İptal Edilen Daredevil Oyunundan İlginç Detaylar Geldi

Batman Arkham esintileri...

2000'li yılların başında Xbox, Playstation 2 ve PC için geliştirilen Daredevil: The Man Without Fear isimli bir oyun bulunuyordu. Şimdiye dek birkaç tane fragmanı ve görüntüsü ortaya çıkan oyun hakkında belgeseller bile çekilmişti. Fakat arşivci Andrew Broman, kendisine ait görüntüler ile bu iptal edilen oyun hakkında 10 dakikalık detaylı bir video paylaştı.

Oyunun uzun bir süre geliştirme aşamasında kaldığını ve sürekli olarak rafa kaldırıldığını belirtelim. Bir noktadan sonra tamamen iptal edilen oyunun henüz erken geliştirme safhalarında olduğu görülebiliyor. Paylaşılan görüntülerde oyunun sadece birkaç bölümünün dokulara sahip olduğu ve oynanabildiği paylaşılmış.

Bununla birlikte oyunun adeta geleceği görebildiğini söylemek mümkün zira Arkham serisinden tanıdığımız dedektif görüşü bu oyunun mekanikleri arasında bulunacakmış. Bildiğiniz gibi Matt Murdock gençliğinde kendisini kör eden bir olay yaşıyor fakat bu durum diğer duyularını ciddi bir şekilde artırıyor. Oyundaki sistem de Daredevil'in bu yeteneklerini kullanabildiğimiz bir dedektif görüşü sunuyor.

Yine de her şeyin günümüzün akıcı oynanış anlayışına uygun olmadığını söylemek gerek. Örneğin Batman'in aksine Daredevil'i çatılarda gezdirebilmek için elektrik tellerini kullanmanız gerekecekmiş. Bu elektrik tellerinde çok fazla zaman geçirirseniz ise bir anda karakterinizi kaybedebiliyorsunuz.

Buna rağmen eğer oyun çıkabilseydi günümüz oyun ekosisteminde ne gibi değişiklikler olurdu çok merak ediyoruz...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum