Iron Man Siyahi Bir Kadın Oldu

Marvel gene yaptı yapacağını

Marvel Comics geçtiğimiz hafta içerisinde yayınladığı görsellerle Tony Stark’ı bir şekilde emekli edeceğinin ve yerine 15 yaşındaki siyahi bir genç kızı getireceğinin ilk sinyallerini verdi.

Çizgi romanları orijinal dilinden takip ediyorsanız Marvel cephesinde şu sıralar İkinci Civil War’un yaşandığını da biliyorsunuzdur. Bu kez bir tarafta Ms. Marvel’in ekibi, diğer taraftaysa Iron Man’in ekibi var ve savaş tam hızıyla neredeyse tüm dergilerde devam ediyor.

Marvel, Civil War 2 sonrası yeni bir Marvel NOW! değişimi başlatacağını da aylar önce haber vermişti. Ve yayınlanan ilk görsellerde göze çarpan ilk şey Iron Man’in yokluğuydu.

Tony Stark’ın meşhur maskesini tutan adamı görüyor musunuz? Kendisi yüzünü onarmayı nihayet başaran Dr. Doom’un ta kendisi. Peki maske neden elinde? Iron Man nerede? İşte bunların cevabı henüz bilinmiyor. Ama kesin olan bir şey varsa o da Tony Stark’ın Civil War 2 sonrasında kostümünü yeniden kuşan(a)mayacağı.

Riri Williams’la tanışın. Kendisi 15 yaşında bir lise öğrencisi ve kaldığı yurtta kendi Iron Man zırhını yapabilecek kadar zeki biri. Okurlar onunla ilk kez geçtiğimiz mart ayında tanıştı. Kızın yeteneklerini keşfeden Tony onu yanına yardımcı olarak aldı ve herkes Riri’nin bir sonraki Warmachine olacağını sanıyordu. Ancak görünen o ki üstleneceği rol çok daha farklı.

Şimdilik ortalıkta iki teori var. Birincisi Riri’nin tıpkı Col Rhodes gibi bir süre Iron Man zırhını kuşanacağı ve sonrasında yine onun gibi Warmachine rolüne bürüneceği. İkincisiyse Robert Downey Jr. artık yaşlandığı için filmlerde oynayabilecek daha genç birinin arayışında oldukları ve Riri’nin kalıcı olacağı yönünde.

Siz bu değişikliği nasıl buldunuz peki? Süper kahramanların cinsiyet ve renk değiştirmesine nasıl bakıyorsunuz? Taze kan iyi midir? Yoksa eski karakterleri rahat bırakıp yenilerini üretmelerini mi tercih ederdiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum