Ironmace'in Avukatı, Nexon'u 'Zorbalıkla' Suçladı

Stüdyo, oyunun Steam'e dönmesi için dava açıyor

Dark and Darker'ın Steam ve Nexon ile olan macerası devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde oyunun test sürümünü torrent üzerinden dağıtan geliştirici Ironmace, bir sonraki testi tekrar Steam'e taşıma niyetinde. Bunun için de Valve'a konu hakkında bir mektup yollanmış.

Hatırlarsanız Nexon, Dark and Darker projesinin çalıntı olduğunu öne sürerek Ironmace stüdyolarına polis baskını yapılmasına neden olmuştu. Aynı şekilde oyuna DMCA atan Nexon, Dark and Darker'ın Steam üzerinden kaldırılmasına da neden olmuştu. Ironmace avukatları ise karşı saldırıya hazırlanıyor.

Valve'a gönderilen mektupta bu DMCA kararının hukuki bir dayanağı olmadığını ifade eden avukat Aaron Moss, Nexon'un tamamen kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini belirtmiş. Hatta aynı mektupta Moss, bu davanın bağımsız bir oyun stüdyosunu iflas ettirmek için tasarlanmış "zorbalık" taktiklerinden başka bir şey olmadığının altını çizmiş.

Aynı mektup içerisinde Nexon'un, P3 projesinin çalındığına dair iddialara da cevap verilmiş. Mektupta Moss'un "Nexon'un asla geliştirmediği ve ortada olmayan bir oyun" ifadelerini kullandığı P3 projesinin konseptinin, karakterlerinin ya da türünün telif korumasında olmadığı da belirtilmiş.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum