IzanagiGames, Death Come True Yayınlarına Yasak Getirdi

Spoiler yememe garantisi

Çılgın oyun serisi Danganronpa'nın yönetmeni Kazutaka Kodaka'nın yeni FMV macera oyunu Death Come True, bundan iki gün sonra, yan 25 Haziran'da çıkacak. Ancak bu çıkış öncesinde oyunun yayıncısı IzanagiGames bir açıklama yayınlayarak oyunla ilgili yayın ve videolara çok katı kurallar getirdi.

Kısaca özetlemek gerekirse Death Come True yayını yapmak veya video yayınlamak yasak :) Elbette sosyal medyada Death Come True videoları göreceksiniz ama bunların tümü de önceden IzanagiGames tarafından onaylanan ve izin verilen görüntüler olacak ve bu videoları sadece belli yayıncı ve YouTuberlar paylaşabilecek. Oyunun paylaşılabilecek ekran görüntülerinde de hikayenin sadece belli bir kısmına kadar izin var.

Açıklamayı firmanın avukatı Hiroyuki Nakajima yapmış ve bu kuralı ihlal edenler hakkında yasal yollara başvuracakları da çok açık.

Zaten Death Come True'nun ardındaki fikir bunun hem bir oyun, hem de film olmasıydı. Nasıl filmlerin yayınlanması serbest değilse, Death Come True'da da böyle bir durum söz konusu.

25 Haziran'da Switch ve mobil, daha sonraki bir tarihte ise PC ve diğer konsollar için çıkacak oyunu merak eden çok kişi var aslında. Bu tür "yasaklamalar" oyuna duyulan merakı etkileyecek mi, yoksa geri mi tepecek bunu zamanla göreceğiz. Sonuçta spoiler denen şey sadece Death Come True'ya özgü değil, tüm oyunlar için geçerli olmak üzere yayınlanan her playthrough videosu mutlaka spoiler içermiş oluyor. IzanagiGames olası paylaşımların önünü kesebilecek mi bakalım?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum