James Cameron, Avatar 2'ye Dair İlk Bilgileri Verdi

İşte o ağaç, Cameron!

2009 yılında çıkan ilk Avatar filmi, o dönem büyük sükse yaratmıştı. Üzerinden 10 sene geçti ve James Cameron devam filmi hatta devam filmleri için çalışmalara başladı. Alita: Battle Angel filminin tanıtımında Avatar serisinin geleceği ile ilgili konuşan Cameron, ikinci ve üçüncü filme dair detaylardan bahsetti.

"Performans yakalama işi karakterler için en önemli kısım. Bu kısım filmin süresine dair en kilit yeri oluşturuyor. Bu ufak işlem, iki film arasında hayatımın tam beş ayına mal oldu." şeklinde konuşarak hazırlıkların zorluğundan dem vurdu. Ayrıca serinin ikinci filminin ilk Avatar filminden yıllar sonra geçeceğini belirten Cameron, ilk filmin ana karakterleri olan Jake ve Neytiri'nin 8 yaşında bir kızları olduğunu duyurdu. Bu kız çocuğunun ebeveynleri arasındaki sorunlara tanıklık edeceğini ve bu olayın filmin en kritik olaylarından birisi olacağını da belirten Cameron, "Jake ve Neytiri arasında üç sayfalık bir tartışma sahnesi var. Evlilikleriyle ilgili bir takım sorunlar ve bu sorunlar hikaye için oldukça kritik öneme sahip. Bu sahneleri 8 yaşındaki birisinin gözünden yansıtmaya çalıştım, yatağın altına saklanıp onları izlermişçesine bir bakış açısı yakaladım." diyerek Avatar 2'nin senaryosuna dair ufak ipuçları verdi.

18 Aralık 2020'de vizyona girmesi beklenen Avatar 2, kadrosunda Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver gibi isimleri barındırıyor. İkinci filmden bir yıl sonra çıkması planlanan Avatar 3'ün ise 17 Aralık 2021'de vizyona girmesi planlanıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum