Japonya'da PlayStation 3'ün Üretimi Sonlandırıldı

Bir devrin sonu

Sony, resmi Japon PlayStation web sayfasında yaptığı bir açıklamayla ülkede üretilen tek model olan standart 500GB'lık versiyonun tüm sevkiyatlarının yapıldığını ve artık Japonya'da yeni cihaz üretilmeyeceğini duyurdu. Aslında bu haber bir bakıma artık PS3'ün ömrünü doldurduğu anlamına da geliyor çünkü konsolun en büyük üreticilerinden biri olan Japonya'da üretimin durdurulmasını büyük ihtimalle Batı'daki üretimler takip edecek. Bir diğer üretim merkezi olan Yeni Zelanda'daki üretim 2015 sonunda sonlandırılmıştı.

Elbette bu beklenen bir gelişmeydi, zaten Sony geçtiğimiz Mart ayında bunun sinyallerini vermişti. Yeni konsol nesli artık 4. senesini doldurduğuna göre eski neslin üretiminin bir zaman sonra durması gerekiyordu ama muhtemelen hala daha herkese yetecek kadar PlayStation 3 satıştadır :) PlayStation 3, 2006 yılının Kasım ayında piyasaya çıkmıştı bu da ömrünün 11 yıl olduğunu gösteriyor. PlayStation 2'nin üretimi ise PlayStation 3'ten 13 yıl sonra durdurulmuştu.

Üretimin durmasıyla firmware güncellemeleri veya çevrimiçi yardım gibi diğer destekler de yavaş yavaş azalacak ve Sony daha çok PS4'e ve onu takip edecek konsoluna odaklanacak.

Bugüne kadar yaklaşık 85 milyon satan PlayStation 3, en çok satan ev konsolları arasında en büyük rakibi Xbox 360'ın hemen gerisinde 5. sırada bulunuyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum