Jedi: Fallen Order'da Işın Kılıcıyla Kol Bacak Kesemeyeceğiz

Oyun için PG-13 hedefliyorlar herhalde

Jedi: Fallen Order'ın kıdemli tasarımcısı Justin Perez, IGN'ye verdiği röportajda oyunda ışın kılıcı kullanarak 'insan' türündeki düşmanların uzuvlarını kesmenin mümkün olmayacağını söyledi. Jedi: Fallen Order'da yalnızca E3 videosunda gördüğümüz örümcekler ve droidler gibi insan olmayan düşmanların sağını solunu kesebileceğiz.

Hatırlarsanız orijinal Star Wars Jedi Knight ve diğer oyunlarda durum böyle değildi. Çok sık olmasa bile bazen karşınızdaki düşmanı ikiye ayırabilirdiniz, hatta dismemberment hilesini kullanarak ışın kılıcının tamamen bir kıyım makinesine dönüşmesini sağlamak mümkündü. Üzerinize gelen Stormtrooper'ların kafalarını falan uçurabiliyordunuz bu şekilde. Ancak görünüşe göre Jedi: Fallen Order daha garantici bir yaklaşım sergileyecek, bu da oyunun derecelendirme kuruluşlarından daha genel bir reyting almasını sağlayacak gibi duruyor.


Işın kılıçlarının ne kadar güçlü silahlar olduğunu çok iyi biliyoruz. Star Wars filmlerinde de bu kılıçların uzuvlar üzerindeki etkisini çok net görüyoruz zaten. Buna rağmen oyunda ışın kılıcının sadece ölümcül bir sopa gibi iş göreceğini, lazerin kesme yeteneğinin olmayacağını bilmek oldukça tuhaf kaçıyor.

Electronic Arts'ın E3 2019 sunumu Jedi: Fallen Order gösterimiyle başlamıştı ve orada yayınlanan videoda da ışın kılıçlarının bu 'yeteneksizliği' dikkat çekmişti, hatta yorumlarda da buna sıkça değinenler oldu. Bu dakikadan sonra bu karardan geri adım atılacağını sanmıyorum ama bu da herhalde Disney etkisi olsa gerek.

YORUMLAR
alp9
13 Haziran 2019 16:53

berbat bir karar olmuş bence.

Armorsuit
13 Haziran 2019 14:49

zaten EA dan adam gibi bir +18 ve tam olarak kıyım emri olan order 66 ten sonrasını anlatan bir yapım beklemek ..... benim salaklığım. Üzülmüyorum artık .... SW benim için eski güzel günlerde kaldı bunları hafızamda tutmuyorum. Eski güzel günler...

Anravs
13 Haziran 2019 12:38

Işın... Kılıç... Adam kesememek?

The Shadow
13 Haziran 2019 12:14

Kısacası çöp olacak...

AvastYeScurvyDog
13 Haziran 2019 12:05

Acikcasi EA'in bir sekilde bu oyunuda iyi yapamayacagi hissi var bende.

darkrockv7
13 Haziran 2019 11:48

PG-7 yap da EA rahatla.

Parolamı Unuttum