Jeff Kaplan'ın 19 Yıllık Blizzard Macerası Sona Erdi

Overwatch babasız kaldı

Blizzard Entertainment'ın en tanınan ve sevilen isimlerinden biri olan Jeff "Papa Jeff" Kaplan, firmada geçirdiği 19 yılın ardından ayrılma kararı aldı. Overwatch'un da oyun yönetmeni olan Jeff Kaplan, veda mesajında "Bu kadar tutkulu bir kitle için kahramanlar ve dünyalar yaratma şansına sahip olmak büyük gururdu. Blizzard'daki oyunlarımızı, oyun ekiplerimizi ve oyuncularımızı destekleyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ama özellikle de yaratım yolculuğuna benimle birlikte çıkan o harika oyun geliştiricilerine özel olarak teşekkür etmek istiyorum" diyor.

"Dünyayı asla olduğu gibi kabul etmeyin. Daima nasıl olması gerektiğini görmeye çalışın. Umarım siz de öyle yaparsınız." diyerek sonlandırmış mesajını Kaplan.

Overwatch'un yönetmenliğine, 18 yıldır Blizzard'da çalışan ve Overwatch üzerinde de Jeff Kaplan ile birlikte çalışmış olan Aaron Keller getirildi.

Kaplan, Blizzard'daki 19 yıllık geçmişi süresince World of Warcraft ve genişleme paketlerinde de tasarımcı ve yönetmen olarak görev yapmıştı. Jeff Kaplan'ın da ayrılmış olması, Blizzard'ı ciddi biçimde yaralayacak. Firmanın ağır isimleri bir bir ayrılırken Blizzard'ın geleceği de belirsizleşmeye devam ediyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum