Jim Ryan, Birinci Parti Oyunların İlk Günden PS+'a Eklenmeyeceğini Tekrarladı

Kalite düşermiş

PlayStation'ın Game Pass'e rakip olacak kendi sistemi üzerinde çalıştığı söyleniyordu ve dün bu sistemin PlayStation Plus servisinin yenilenmiş hali olduğunu gördük. Açıkçası Game Pass ile tek benzer yanı PS+ Extra ve PS+ Premium seviyelerinde geniş bir oyun kütüphanesine erişim sunacak olması diyebiliriz, ama şu haliyle Game Pass'e rakip olarak değerlendirebilmek mümkün değil.

Game Pass'in belki de en kuvvetli yanı çoğu oyunun çıkış yaptığı gün itibariyle sistemdeki yerini alması. Buna Microsoft oyun stüdyolarının tüm birinci parti oyunları dahil, ama bunun yanında da anlaşma yaptıkları başka stüdyoların (başta indie stüdyolar olmak üzere) oyunları da ilk günden servise eklenebiliyor.

PlayStation CEO'su Jim Ryan, böyle bir şeyin PlayStation Plus için geçerli olmayacağını bir kez daha kesin bir dille tekrar etti.

Ryan, "Biz bundan önce de o yolu tercih etmedik. Bu yeni serviste de o yolu tercih etmeyeceğiz" dedi. "Eğer PlayStation Studios bünyesinde geliştirdiğimiz oyunlarda bunu yaparsak, o verimli döngünün bozulacağını düşünüyoruz. Stüdyolarımızda yapmamız gereken yatırım seviyesi bu koşullarda mümkün olmazdı, oyunlarımızın kalitesindeki düşüş de eminim oyuncuların istemediği bir şey olurdu" diyor.

Jim Ryan, birinci parti oyunların ilk günden PS+'a gelmesinin oyunların kalitesinde düşüş anlamına geldiğini söylüyor. Ama diğer yandan Microsoft'un birinci parti oyunlarına bakıyoruz. Forza Horizon 5, Halo Infinite, Age of Empires 4... Çıkmış ve çıkacak bir sürü üst kalitede oyun. Böyle bir sistem neden oyun kalitesini düşürmek zorunda olsun ki? Sanki Jim Ryan "tamamen duygusal" demek yerine böyle bir açıklama yapmanın daha doğru olduğunu düşünmüş gibi.

Sony'nin yeni PlayStation Plus servisiyle ilgili tüm detayları ilgili haberimizde okuyabilirsiniz.

YORUMLAR
Feyling
30 Mart 2022 18:19

Çünkü Microsoft'un stüdyoları falan hep shovelware oyun yapıyor. Bethesda diye bi indie stüdyo var mesela, garibim Todd diye bir tane çalışanı var, tek başına kasıyor ama olmuyor, olmuyor :'(

Decypher
Feyling
31 Mart 2022 12:31

Bana da o komik geliyor işte, hani karşısındaki sistem Game Pass olmasa, içeriğini bilmesek neyse de...


Parolamı Unuttum