Yeni PlayStation Plus Servisine Hazirandan İtibaren Geçiliyor

Sony yeni servisinin detaylarını açıkladı

Sony, uzun süredir söylenti halinde olan yeni PlayStation Plus servisinin detaylarını açıkladı. Game Pass'e rakip olarak konumlanacağı söylenen ve kod ismi Spartacus olan sistem aslında PlayStation Plus ve PlayStation Now servislerinin birleşmiş halinden oluşuyor.

Sony serviste isim değişikliğine gitmemiş, yani servisin ismi hala PlayStation Plus. Ama artık üç ayrı kategoride hizmet satın alabileceksiniz:

  • PS Plus Essential ($9.99) - yıllık $59.99
  • PS Plus Extra ($14.99) - yıllık $99.99
  • PS Plus Premium ($17.99) - yıllık $119.99

Henüz duyurunun Türkçe sayfası yok, Türkiye PlayStation sayfası doğrudan PlayStation'ın orijinal bloguna gönderiyor. Dolayısıyla Türkiye fiyatlandırma kısmını şimdilik tahminler üzerinden konuşabileceğiz.

Eğer kabul edilen kurda bir değişiklik olmazsa bu üç seviyenin bizdeki fiyat karşılıkları şöyle olacak:

  • PS Plus Essential - aylık 40 TL - yıllık 240 TL
  • PS Plus Extra - aylık 60 TL - yıllık 360 TL
  • PS Plus Premium - aylık 72 TL - yıllık 432 TL

Tabii 12 aylık satın alımlarda yine %50 avantajdan faydalanacak oyuncular.

PS Plus Essential, şu anki PS+ ile tamamen aynı, içerik veya fiyat olarak hiçbir farkı yok.

PS Plus Extra'da ek olarak 400 civarı PS4 ve PS5 oyunundan oluşan bir kataloğa da erişiminiz olacak. Bu katalogda birinci parti PlayStation Studios oyunları ve üçüncü parti partnerlerden oyunlar bulunacak. İşin Game Pass benzeri kısmı da zaten burası.

PS Plus Premium ise yukarıdakilere ek olarak şimdilik yaklaşık 340 oyun daha ekliyor. Bunlar bulut yayını ile oynanabilecek olan PS3 oyunları ve yine yayın veya indirme yoluyla oynanabilecek orijinal PS1, PS2 ve PSP oyunları. Ayrıca PlayStation Now servisinin şu anda kullanılabildiği ülkelerde, Extra ve Premium seviyelerinde sunulan oyunlar için bulut yayını hizmeti de olacak bu seviyede.

Ayrıca yine Premium sahipleri sınırlı süreliğine oyunları deneyebilecekler. Bu da EA Play servisindekine benzer bir uygulama. Kaç saatlik deneme yapılacağı blog yazısında belirtilmemiş.

PS+ Extra ve üzerindeki birinci parti PlayStation oyunları arasında Death Stranding, God Of War, Marvel's Spider-Man, Miles Morales, Mortal Kombat 11 ve Returnal gibi isimler yer alıyor şimdilik.

Sony, yeni PlayStation Plus servisine geçişleri bölge bölge yapacak. Haziran ayında Asya'da başlayacak olan servis, bunun ardından sırayla Kuzey Amerika, Avrupa ve dünyanın geri kalan ülkelerinde başlayacak. Sony'nin hedefi 2022'nin ilk yarısı bittiğinde, çoğu PlayStation Network bölgesinin yeni PlayStation Plus abonelik servisine geçmiş olmasını sağlamak.

Bu arada Jim Ryan'ın da bizzat açıkladığı üzere yeni PlayStation Studios oyunları ilk günden bu servise eklenmeyecek, yani bu noktada Game Pass'ten ciddi biçimde ayrışıyor.

Servisin yeni özellikleri hakkında siz ne düşünüyorsunuz, fiyatlar tahmin ettiğimiz gibi gelir mi yoksa Türk oyuncular olarak zamla karşılaşır mıyız, yorumlarınızı bekleriz :)

YORUMLAR
Feyling
29 Mart 2022 22:01

@mokanalpa En pahalı seçenekle PS3 oyunları stream edilerek oynanabilecek.

allalla
29 Mart 2022 17:04

yeni çıkan oyunlara doğrudan erişim verilmiyor galiba.

gamepass daha avantajlı görünüyor. starfield başta olmak üzere bünyesinde yer alan büyük firmaların oyunları ilk günden gamepass'e gelecek. 

Sony, yine güldürmedi. Umarım daha iddialı projelerle gelip Microsoft'u zorlarlar. Yoksa gidişat çok da iyi görünmüyor Sony tarafında.

mokanalpa
29 Mart 2022 16:16

Şunu sorabilir miyim.Bizler bu sistem gelirse Ps3 oyunlarını da oynayabilecekmiyiz.

Parolamı Unuttum