J.J. Abrams, Avengers: Endgame İle The Rise of Skywalker'ı Kıyaslamış

Hala konuşabilmesi hayret verici

Geride bıraktığımız cuma günü Star Wars hayranları için kara bir gün yaşandı ve The Rise of Skywalker vizyona girdi. Sadece Disney üçlemesine değil tüm Skywalker mirasını sona erdiren film hayranlar tarafından büyük eleştirilere maruz kaldı. Ancak gelen bu olumsuz yorumlar filmin yönetmeni ve senaristlerinden J.J. Abrams'ı pek etkilememiş. Abrams bir diğer Disney filmi olan ve MCU'da Infinity Saga'yı sonlandıran Avengers: Endgame ile yeni Star Wars filmini kıyaslamış.

"Bence onlar Endgame ile harika bir iş yaptılar. Bizim işimiz de buna benziyordu ancak biraz daha farklıydı. Endgame bu konuda gaza getiriciydi, onların işleri bu şekilde bağlayabilmesi heyecan vericiydi. Fakat açık bir şekilde bizim yaptığımız daha farklıymış. Öyle ki yaptığımız işin daha farklı yapılabileceğini görüyoruz. Çünkü George Lucas ile işler çok kolay gözüküyor ancak şunu söyleyebilirim ki öyle değiller. Bu filmleri izlerken içinize bir alçak gönüllülük doğuyor ve bu filmlerin bazı insanlar için bir din olduğunun farkına varıyorsunuz. Sonrasında devam etmek için neleri seçeceğiniz, hangi karakterleri, hangi temaları kullanacağınız muallakta kalıyor. Yani bu ilerlemenin bir parçasıydı, aynı zamanda ilham vericiydi ama çoğunlukla göz dağı veriyordu." diyen Abrams, Lucas'ın yaptığı başarılı işlerin kendilerini etkilediğini ancak hem hayranların hem de Lucas'ın mirasının işleri zorlaştırdığını savundu.

The Force Awakens mı yoksa The Rise of Skywalker mı daha zordu sorusuna, "Kesinlikle son film daha zordu, çünkü sadece üç filmi değil dokuz filmi sona erdirmek zorundaydım." cevabını veren Abrams, "Aldığımız her kararda baskı oldukça üst seviyedeydi. Konu anlatımı, tasarımlar, mekanlar bazıları için oldukça güzelken, bazılarını öfkelendirecekti. Aslında biz bu filmin herkesi tatmin etmesini beklemedik, çünkü ben bunu nasıl yapacağımı bilmiyordum. Ayrıca bu ruh haline girmek de istemedim. Yaptığımız iş bize doğru gelendi ve biz de bunu yapmaya çalıştık." diye devam etmiş ve "kendilerince doğru" olanın Star Wars için de doğru olacağını düşündüklerini belirtmiş. J.J. Abrams'a kötü bir haberim var, yaptığınız şey pek doğru olmamış.

Hani The Last Jedi filmini ve yönetmeni Rian Johnson'ı çok fazla eleştirmiştik ancak bu son filmin ardından J.J. Abrams'tan ziyade Rian Johnson bile daha ılımlı gözüküyor. Ya da bu bir çeşit Stockholm sendromu da olabilir... Zira önümüzde Rian Johnson'a emanet yeni bir Star Wars üçlemesi daha var.

YORUMLAR
yusufulas
24 Aralık 2019 16:17

56 dakika önce - J.J. Abrams, Avengers: Endgame İle The Rise of Skywalker'ı Kıyaslamış yazısına yaptığınız yoruma Srinelli cevap yazdı.

Uyarı gelmiş ama cevap görünmüyor. :) Oyungezer yorum sistemi azizliği sanırım yine.

yusufulas
24 Aralık 2019 12:20

Bu herif niye bu kadar önemli bir yerde anlamıyorum. J.J. Abrams adının geçtiği bir tane düzgün tamamlanmış, yarım kalmamış, kötü bağlanmamış film - dizi görmedim daha. :) Son filmi de izlemedim ama zaten adamın adı geçtiğinde iyi bir şeyler beklememiştim. Neyse izleyip göreceğiz yine ne bok yemiş!

Parolamı Unuttum