Joker, 1 Milyar Dolar Barajını Aşabilir

Yeni bir dönemin başlangıcı

Warner Bros./DC ortaklığının son filmi olan Joker, izleyicilerin çoğunluğundan oldukça olumlu geri dönüşler almış durumda. Film vizyona gireli 11 gün oldu ve 294 bin küsür oya rağmen IMDB puanı 8.9! Filmin Metascore'u ise biraz düşük seviyelerde seyrediyor ancak bunun en önemli sebebi filmin tam olarak her kesime hitap etmiyor oluşu. Marvel Sinematik Evreni ile alıştığımız o "sulu" çizgi roman uyarlamalarının aksine Joker oldukça farklı bir filmdi, çok da güzeldi.

Film an itibariyle 500 milyon dolar barajını aşmış durumda. Filmin Amerika dışı gişe geliri 351 milyon doların üzerinde ve bu oldukça yüksek bir yüzde. Joker aynı zamanda Ekim'in ikinci hafta sonunda en çok gişe geliri elde eden film rekorunu da kırmış durumda. Box Office Guru'nun haberine göre eğer bu momentum korunursa film vizyondan çekildiğinde bir milyar dolar barajı hiç de sürpriz olmayacak. 

Umarım Joker hakettiği başarıyı gişede de alır, ödüllerde de alır. Film zaten şimdiden Venedik Film Festivali'nin en iyisi seçilmiş durumda, üstüne bir Oscar ödülü de hiç fena olmaz gibi duruyor, özellikle Joaquin Phoenix'in performansını düşünce şu an için daha iyi bir Oscar adayı yok gibi. Bakalım Joker vizyondan çekildiği zaman gişe geliri ne ölçüde olacak? Belki de film Aquaman'in rekorunu da kırıp DC/WB ortaklığının en çok gelir elde eden filmi olur? Bekleyip, göreceğiz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum