Joker'in Devam Filmi Geliyor

Gişe her şeyin önünde

Güncelleme: Deadline'dan gelen son habere göre THR'nin devam filmi haberi hiçbir resmi kaynağa dayanmıyormuş. Ancak gişede bu kadar başarılı olan bir filmin devam filmi gelmesi otoritelere göre de oldukça olası.

Todd Phillips'in yazıp, yönettiği ve Joaquin Phoenix'in başrolünde yer aldığı Joker filmi büyük bir başarıya imza attı. Çizgi roman uyarlamalarından bu zamana kadar görmediğimiz bir tarzı beyaz perdeye taşıyan ekip, gişede 1 milyar dolar barajını aşmayı da başardı. Durum böyle olunca DC/WB ortaklığı da devam filmi için yoklamalara başladı. 

Geçtiğimiz aylarda Todd Phillips ile Warner Bros. Grup Başkanı Toby Emmerich bir görüşme yapmış ve açılış hafta sonundan 96 milyon dolar gişe yapan Joker'in ardından başka DC karakterlerinin orijin hikayelerini de beyaz perdeye taşımayı görüşmüşlerdi. Tabii sonrasında filmin 18+ filmler arasında gişe rekorunu kırması, ödülleri toplaması ve Oscar ödüllerine aday gösterilmesi devam filmi için Warner Bros.'un iştahını kabarttı.


The Hollywood Reporter'ın haberine göre Todd Phillips, devam filmi için de yönetmen koltuğuna oturmaya oldukça sıcak bakıyor. Yeni film için senaryoyu da Scott Silver ile birlikte yazacak olan Phillips halen başka bir DC karakteri için bir orijin filmi hazırlığı içerisinde de bulunuyor. An itibariyle bu karakterin kim olduğunu bilmek imkansız ama değişik tarzda bir Lex Luthor/Superman ilişkisi görmek oldukça ilginç olabilir.

Joker'in yıldızı Joaquin Phoenix, Oscar'a aday gösterildi. Phoenix'in olası bir devam filmine nasıl bakacağını bilemiyorum ancak parası iyi olursa Hollywood içerisinde herhangi bir aktörün cazip bir teklife hayır diyeceğini düşünmüyorum. Zaten yönetmenin de kesin geri dönüşüyle birlikte Phoenix'i de yeniden izleriz. Bakalım devam filminde temelleri atılan Batman orijin hikayesinin üstüne mi gidilecek? Yoksa Todd Phillips bambaşka bir senaryoyla herkesi ters köşeye mi bırakacak? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum