Todd Phillips, Joker'de Jenerik Sonrası Sahne Olmama Nedenini Açıkladı

Rahat rahat salondan çıkabilirsiniz

Todd Phillips'in yazıp, yönettiği ve başrolünde Joaquin Phoenix'in yer aldığı Joker filmi dünya genelinde büyük bir sükse yarattı. Filmin şimdiye kadar gördüğümüz diğer çizgi roman uyarlamalarından oldukça farklı bir atmosfere sahip olması, 18+ ögelerini kullanmaktan kaçınmaması ve barındırdığı psikolojik faktörleri izleyicilerin çoğunluğundan büyük beğeni topladı. 

Filmde özellikle Marvel Sinematik Evreni yapımlarından bildiğimiz jenerik sonrası sahne bulunmuyor. Bence olmaması çok daha iyi olmuş. Yönetmen Phillips de böyle düşünüyor. GamesRadar'a konuşan Todd Phillips, "Jenerik sonrası sahne fikri özellikle bu film için yanlış duruyordu ve benim için oldukça hafif kaçan bir şey olurdu. Bu bizim yapacağımız bir şey değildi. Ancak Joaquin Phoenix, jenerikte birlikte çekim hatalarını koymanın komik olacağını düşünüyordu, tıpkı eski günlerdeki gibi." dedi. 


Jenerik sonrası sahnelerle ilgili bugüne kadar yapılmış en güzel açıklamalardan birisini de Logan filminin yapımcısı James Mangold tarafından söylenmişti, "Bu sahneler biraz, 'yemeğin ardından cheesecake ikram etmek zorunlu mu? Bu yeni bir kural mı? Ben kendi evimde cheesecake ikram etmeden bir akşam yemeği veremeyecek miyim?" diyen Mangold, bu sahnelerin gerekli değil, sadece yemek üstü tatlı gibi isteğe bağlı olması gerektiğini belirtmişti. 

Joker filmiyle birlikte çizgi roman uyarlamalarında bir değişim başlar mı? Biraz zor gözüküyor çünkü filmin R-Rated olması gişede yüksek gelir elde etmesinin biraz önüne geçiyor. Film gişede sektörün zirvesinde yer alan MCU ile yarışamasa da, aldığı yorumlar ve bıraktığı izlenim olarak çoğu MCU filmini geride bırakmış durumda. Umalım ki Joker yeni bir dönemin öncüsü olsun ve artık bu tarz çizgi roman uyarlamalarının önü açılsın. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum