Judgment’ın Yönetmeni, Devam Oyunu İddialarını Yalanladı

Japonya satışları gayet iyiymiş...

Yakuza serisi için bir spin-off oyunu olarak karşımıza çıkan ve serinin takipçilerinin merakla beklediği bir yapım haline gelen Judgment, geçtiğimiz yılın sonunda Japonya'da satışa sunulmuştu.

Paylaşılan bilgiye göre, satışa sunulan kopyaların %97'lik bir kısmı satılmış durumda. Bu veriyle, her ne kadar bir süredir satış dışı olsa da, Amazon Japonya listesinde üçüncü sıraya yerleşmiş Judgment.

Oyunu son dönemlerde haber konusu haline getiren mesele malum, oyundaki karakterlerden birisini canlandıran Pierre Taki'nin tutuklanması ve sonrasında oyunun piyasadan çekilmesi. Oyunun yönetmeni Toshihiro Nagoshi, Sega Nama yayınında oyun ile ilgili bilgiler verirken bu konuya da temas etmiş.

Olayın patlak vermesinin ardından, atılacak adım hakkında şirket içinde bir değerlendirme yaptıklarını, konu üzerinde bir fikir birliğinin bulunmadığını belirtiyor. Bir grup bir an evvel bir hamle yapılması gerektiğini savunurken diğer grup konunun oyunla alakası olmadığını ve dolayısıyla bir şey yapmaya gerek bulunmadığını düşünüyormuş. Nagoshi, her iki görüşe de hak verdiğini, bu gibi durumlarda tek bir doğruya erişmenin mümkün olmadığını söylüyor.

Sonuçta oyunun satıştan çekilmesine karar verilmiş durumda. Bunu, Pierre Taki'nin bulunduğu bölümlerde değişiklik yapılması kararı takip etti malum. Ama bu gelişmelere rağmen oyunun Batı ülkeleri için çıkış takviminde bir değişiklik yapılmadı, bu bizler için olumlu bir haber olarak değerlendirilebilir.

Nagoshi, konuşmasında devam oyunları ile ilgili iddiaları da değerlendirmiş. Japon basınında Sega'nın şimdiden Judgment 2 ve 3 için planlar yapmakta olduğuna ilişkin haberler yer almış. Nagoshi bu iddiaları reddediyor. Dolayısıyla, şu aşamada böyle bir çalışmadan bahsetmek için erken olduğunu söylemek mümkün.

Judgment, 25 Haziran'da Batı ülkeleri için de çıkışını gerçekleştirecek. Merakla bekliyoruz. Yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum