Kasım'da Ne Oynasak?

İçinizi ısıtacak oyunlar...

Oyun dünyasının iple çektiği Kasım ayının ilk günlerinden hepinize merhabalar değerli Oyungezerler. Kışın kapımızı çalmaya başladığı şu günlerde, içinizi ısıtacak oyunları yine sizler için derledik. Hazırsanız kendinize sıcak bir içecek hazırlayın ve gelin bu oyun dolu ayı beraber inceleyelim.

Dirt 5 (PC, PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X/S) – 6 Kasım

Bu ay listeye aldığımız 6 oyunun ilki, Kasım ayının henüz ilk haftasında karşımıza çıkacak. Efsanevi Colin McRea Rally serisinin on dördüncü, Dirt adını taşıyan sekizinci oyun olacak Dirt 5 yarış tutkunlarının açlığını gidermeye geliyor.

Yeni nesil oyunların ilk temsilcilerinden biri olacak olan Dirt 5, kapsamlı bir kariyer modu ile bizleri koltuğumuza kilitlemeyi hedefliyor. Serinin en geniş kapsamlı haritalarını kapsayacak oyun; bizleri İtalya’dan Norveç’e, Arizona’dan Çin’e kadar götürecek. Farklı atmosferler ve iklim şartları ile pilotluk yeteneklerimizi test edebileceğimiz Dirt 5, farklı araç sınıfları ile de çeşitliliği yukarıya çıkarmayı amaçlıyor.

Yarış oyunları dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Codemasters’ın ellerinden çıkacak oyunda Nolan North ve Troy Baker gibi isimlerin de seslendirme yapacağı açıklanmıştı. Bu ikili de her yerden çıkıyor dediğinizi duyar gibiyim…

Assassin’s Creed Valhalla (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X) – 10 Kasım

BossLogic’in neredeyse 10 saat süren çalışmasının ardından ilk kez görebildiğimiz Assassin’s Creed Valhalla’ya kavuşmamıza artık günler kaldı. Suikastçilerin dünyasını Viking evrenine taşıyacak olan Valhalla, seleflerinin izlediği yolu koruyarak RYO türünde bir oynanış sunacak.

Eivor isimli bir Viking’i kontrol edeceğimiz oyunda, Norveç kıyılarından çıkıp İngiliz kıyılarında kendimize yeni bir hayat kurmaya çalışacağız. Bu sebeple Eivor’un klanlarının bulunduğu bölgeleri geliştirmemiz ve köyleri yaşanılabilir hale getirmemiz gerekecek. Odyssey’de karşımıza çıkan dövüş sistemini sadeleştiren geliştirici ekip, AC tarihinde ilk kez iki farklı elimizde iki farklı silah kullanmamıza izin verecek.

Dürüst olmak gerekirse serinin uzun süredir başladığı yolu kaybettiğine inanan güruh içerisindeyim. Fakat Eivor’un eline iki tane balta alıp, savaş şarkıları eşliğinde Valhalla’ya gitmenin heyecanı tüm vücudumu sarmış durumda.

Yakuza: Like a Dragon (Yakuza 7) (PC, PS4, Xbox One, Xbox Series X) – 10 Kasım

Yakuza serisi yıllar içerisinde kendisine oldukça geniş bir kitle kazandırmış durumda. Son yıllarda bir nebze ritim düşüklüğü yaşayan seri, Yakuza: Like a Dragon ile birlikte tekrar ivme kazanmak istiyor.

Yakuza serisinin kahramanı Kazuma Kiryu’nun hikayesini tamamlayan Sega ve Ryu Ga Gotoku Studio, bu kez bizleri Kasuga Ichiban’ın hikayesine konuk edecek. Ichiban ile seriye temiz bir sayfa açacak geliştirici ekip, hikayenin başlarında bizleri yakından tanıdığımız Kamurocho’ya bırakacak. Fakat her Yakuza oyununda olduğu gibi işler çok kısa sürede karışacak.

Hikaye odaklı oyunlar günümüzde eskisinden çok daha değerli olduğu için Yakuza’nın oyun dünyası için önemi bir hayli büyük. Bakalım serinin yeni kahramanı da Kiryu’nun yakaladığı popülariteyi yakalayabilecek mi?

Spider-Man: Miles Morales (PS4, PS5) – 12 Kasım

Insomniac’ın “süper kahraman” türüne hareket getiren oyunu Spider Man, PlayStation 4’ün son günlerinin can suyu olmuştu. 2018 yılının en sevilen oyunlarından biri olmayı başaran Spider-Man, tabiri caizse, “yeni nesil” oyunu ile tekrar dönüyor.

Miles Morales’i yeni bir oyun olarak tanımlamayan geliştirici ekip, yine de temelini kurdukları yapı üzerinde önemli değişiklikler yapacak. Bu değişimlerin en dikkat çekici yanı tabii ki yeni Spidey’miz Miles Morales olacak. İlk oyunda tohumları dikilen hikayenin devamını Miles Morales ile oynarken Spider Man’in ikonik kötüleri ile karşılaşacağız. Fakat bu kez en büyük düşmanımız The Tinkerer olacak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde oyunda bir de Spider-Man: Into the Spider-Verse kostümü bulunduracağı açıklanan oyun beni şimdiden tavlamış durumda. Yeni Spidey, New York’u yine ve yeniden kurtarmaya devam edecek.

Call of Duty: Black Ops Cold War (PC, PS4, Xbox One) – 13 Kasım

Belki de bizleri yok oluşun eşiğine getiren ve dünya tarihinin en önemli dönemlerinden olan soğuk savaş tarihi, ilk kez Call of Duty evreni ile buluşacak. Tabii ki bu dönemin en dikkat çeken iki aktörü olan Türkiye ve Küba, oyun içerisinde önemli rol oynayacak.

Trabzon Havalimanı’nda geçen fragmanın ardından ülkemizde büyük ses getiren Black Ops Cold War, yılın en çok merak edilen oyunlarından biri. Black Ops serisinden tanıdığımız karakterleri soğuk savaşın ortasına bırakacak olan oyun, Black Ops 1’in direkt devamı niteliği taşıyor. Mason “Numbers” Woods ve Hudson gibi tanıdık isimler ile 1968 yılının politik dünyasına da giriş yapacağız. Hatta yayınlanan fragmanlardan birinde ABD’nin başkanlarından Ronald Reagan’ın bulunduğunu da görmüştük.

Black Ops Cold War, aynı zamanda yeni Warzone içerikleri ile birlikte gelecek. Fakat oyunun 250GB’a varan bir disk hacmi isteyeceği de doğrulanmış durumda. Yani şimdiden PC’leri hazırlamakta fayda var

Football Manager 2021 (PC, Xbox One, Xbox Series X/S) – 24 Kasım

Her futbol tutkunu Ekim-Kasım aylarını iple çeker zira uzun süredir Football Manager serisinin yeni oyunları bu aralıkta çıkış yapıyor. Standart takvimin coronavirüs salgını ile etkilenmesi sebebiyle Kasım aylarının son günlerine ertelenen FM 21, bizleri tekrar ekran başına bağlamaya geliyor.

Uzun süredir eleştirilen basın toplantısı kısmının tozunu almaya çalışan Sports Interactive ekibi, daha önce yayınlanan tanıtım fragmanında değişimin sözünü vermişti. Aynı şekilde FM 21’de bizleri çok daha geniş bir etkileşim ağacı bekliyor olacak. Maç motorunun da yenileneceğini ifade eden geliştirici ekip, FM20 ile hayatımıza yerleştirdiği bazı sistemler üzerinde de düzenlemeler yapacak.

Tutkunlarının merakla beklediği oyun, 224.10 TL’lik fiyatı ile dikkat çekiyor.

YORUMLAR
emrahcey
4 Kasım 2020 10:16

Elimde o kadar çok oyun mevcut ki, satın alma devrini biraz erteleyeyim. Train Valley 2'yi bitirdim, muhteşem kesmedi, fanların yaptığı haritaları oynuyorum, onlarda baya güzel olmuş. Frostpunk var, ara ara açıp bakarım.

Feyling
2 Kasım 2020 16:03

Castlevania 3, Shadow of Memories ve Deus Ex oynayalım.
Gariptir üçüne de tam giremedim. Ekimden bu aya kaydılar ¯\_(ツ)_/¯ 

Decypher
Feyling
2 Kasım 2020 19:15

Kasım ayını ben de önceki ayların oyunlarını oynayarak geçireceğim valla, hiç strese falan giremem bunca oyun için :)


Parolamı Unuttum