Kaybolan PokeStop'ların Sırrı Çözüldü

Ah nerede vah nerede

Niantic Pokémon GO çıktığından beri yaptığı hatalar ile tarihe adını altın harflerle kazırken belki de ilk defa doğru bir iş yaptı.

Pokémon GO oyuncularına ilk saldırının gerçekleştiği Avustralya'nın Rhodes kasabasında bu sefer yeni bir mevzu çıktı. Bir çok PokéStop haritadan bir anda kayboldu. Bunun sebebini araştıran oyunculara Niantic'ten resmi bir cevap geldi. Şikayet üzerine PokéStop'ların kaldırıldığını, mekanında (ev de dahil) PokéStop istemeyenlerin şikayetlerinin kabul göreceğini açıkladılar. 

İlk şikayetin geldiği yer ise halk kütüphanesi. Tam dört adet PokéStop'a sahip kütüphane ziyaretçilerle başa çıkamadıkları için PokéStop'ların kaldırılmasını istemiş. Düşününce çok mantıklı geliyor kulağa. Sonuçta kütüphane dediğin yer bir bilim irfan yuvası. Sessiz olup işimize bakmamız gerek. Evde yalnızken bile Zubat harici bir Pokémon çıktığında sevinç çığlığı attığımı düşünürsek dört PokéStop'a sahip bir yer de sürekli gürültü oluyordur. 

Yalnız Rhodes semtinin sakinlerinin Pokémon'a ayrı bir gıcığı olduğu kesin. Ya yemin ettiler ilklerin mahallesi olmak için ya da semtin belediye başkanı küçükken sadece Zubat yakalamış ve nefretini açığa vuruyor. Tüm dünyanın oynadığı oyunda tepkiler ve olaylar ilk Rhodes'ta çıkıyor. Biri bunu araştırmalı...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum