Keşke Oyunu Yapılsaydı: Leon

Leon ile Mathilda'nın hikayesinden iyi bir oyun çıkmaz mıydı sizce de?

Kimi zaman oyunlardan film uyarlamaları, kimi zaman da filmlerin oyunlarının yapıldığını görüyoruz. Ne yazık ki her iki gruptaki örnekler de pek iç açıcı değil. Bir de kitaplardan uyarlanan oyunlar var -ki önümüzde The Witcher ve Metro serileri gibi çok güzel iki örnek duruyor.

Ben de severek izlediğim filmlerden birisinin oyunu yapılsaydı nasıl olurdu diye düşünerek sizinle paylaşayım istedim. Sizin de “keşke oyunu yapılsa” dediğiniz kitaplar, filmler veya diziler varsa, yorumlarda paylaşın, kim bilir belki de ortak adaylarımız çıkar :)


Leon: The Professional

Bazen öyle sıradan bir film olabilecekken bir anda sizi etkilemeyi başardığını gördüğünüz, hafızanıza kazınan yapımlara denk gelirsiniz. Leon da benim için bu filmlerden birisiydi. Şimdi filmin şu karesinden şöyle etkilenmiştim, bu karesini böyle beğenmiştim, Shape of My Heart ile kendimden geçmiştim diye uzun uzun filmden bahsetmeyeyim. Bilenler zaten biliyor, bilmeyenlerin de yakın zamanda izleyip bu açığı kapatacaklarını tahmin ediyorum :) Daha fazla oyalanmadan oyunumuza geçelim…

Leon’dan gayet kuvvetli bir hikayeye sahip, sağlam bir gizlilik-aksiyon oyunu çıkabilir, değil mi sevgili Oyungezerler? Muhtemelen aklınıza ilk gelen oyun Hitman olacaktır, sonuçta bir tetikçiden, kiralık katilden bahsediyoruz. Tabii ki oyunumuzda Hitman’i de andıran yanlar bulunabilir. Ama burada daha farklı bir durum söz konusu. Sonuçta Leon, Mathilda ile karşılaşacak, onu koruyup kollayacak, beraber hayatta kalmaya ve bir yandan da Mathilda’nın intikamını almaya çalışacaklar. Dolayısıyla, The Last of Us benzeri bir hikaye akışı ve oynanış daha uygun düşebilir gibi sanki.

Oyunumuzda tabancalardan keskin nişancı tüfeklerine çeşit çeşit silah bulunacağını söylemeye gerek yok herhalde. Kimi zaman bir binanın tepesinden hedef avlarken, kimi zaman da bir mekana dalıp etrafta kim varsa haklarken silahına başvuracak karakterimiz. Tabii bir yandan da Mathilda’ya silah kullanmayı öğreteceğiz. Belki bazı bölümlerde Mathilda’yı da yönetebiliriz, neden olmasın!

Bir de mini oyun gibi bir bölüm düşünebiliriz, hani şu kılıktan kılığa girip filmlerden oyuncuları anlatmaya çalıştıkları kısım mesela.

Oyunumuzun en etkileyici yanlarından birisi hiç şüphesiz Leon ile Mathilda arasında kurulan bağ. Joe ile Ellie, Lee ile Clementine gibi bir ikilimiz var elimizde. Bu açıdan gayet güzel işlenebilecek dramatik bir hikaye, oyunu hafızalarımıza kazıyabilir, aynı filmde de olduğu gibi.

Ve tabii müziklerde Sting’ten Shape of My Heart olmazsa olmazımız. Filmde bizi nasıl içine çekmeyi başardıysa, oyunda da aynı etkiyi yaratacağına şüphe yok.

Ne dersiniz, oyunu yapılsa güzel olmaz mıydı?

 

YORUMLAR
DanteXE
12 Haziran 2019 01:07

Yok

da2817
11 Haziran 2019 17:22

harika olurdu.

lalamla
8 Haziran 2019 08:37

last of us god of war witcher 3 buna benzer tonla oyun var piyasada

cenkerenkartal
8 Haziran 2019 08:20

var zaten, en büyük örneği de last of us, sadece last of us biraz post apokaliptik ama olsun sonuçta orta yaşlarda bir adam ve küçük kız var mı? var, bitmiştir

piri
8 Haziran 2019 02:13

pedofilinin filmi yapılmış bide oyunu yapılırsa hiç hoş olacağını sanmıyorum. yapılabilecek modları hayal edemiyorum.

NcZ
8 Haziran 2019 01:36

Müzikler Sting'den biraz zor fakat isim haklarını alacak bir stüdyo çıkarsa hiç belli olmaz.^_^

Parolamı Unuttum