Kickstarter’da Hedefleri Yüksek Ama Olası Bir DVO Projesi: Identity

Çünkü ekip ne yapabileceğini biliyor.

ARMA 3’ün Modu Altis Life’ın yapımcıları Asylum Entertainment’tan bir Kickstarter projesi geldi: Identity.

Identity ciddi anlamda bir vaha tadında. Bir günümüz devasa online oyunu aslında kendisi. Üstelik neredeyse her şeyi, her bir detayıyla oyunculara bırakan cinsten.

Aşağıda Kickstarter videosunu izleyebilirsiniz ama özetlemek gerekirse, Second Life’ın günümüzde yapılmış hali gibi bakabilirsiniz. Ama yönetimden kolluk kuvvetlerine, yollarda para kazanacak insanlardan konserlere, tasarımcılardan dükkan sahipliğine kadar aynı genişlikte, hatta Second Life’ın ötesine bile geçebilecek bir durumda.

Vaha gibi diyorum, çünkü Identity videoyu izlediğinizde ya da Kickstarter sayfasını gözden geçirdiğinizde çok bir hayal ürünü geliyor. Oyun içinde çok fazla mekanik vaat ediliyor, bunların hepsinin olup olmayacağı ve nasıl bir uyum içinde çalışacakları ise kafaları karıştırıyor. Ama olur da Asylum’ın sitesine girip bakarsanız, şu anda ARMA 3 için yürüttükleri Altis Life’ı incelerseniz aslında bu konuda çok da yetersiz olmadıklarını görebilirsiniz. Ben Altis Life’ı oynamadığım için bu mekaniklerin ne kadar başarılı olduğunu birinci ağızdan doğrulayamayacağım. Ama ekip, en azından bu konuda yutabileceğinden fazlasını ısırmışa benzemiyor.

Oyun motoru olarak Unreal Engine 4’ü kullanacak olan Identity, herhangi bir ölçek belirtmese de büyük bir yerde geçecekmiş. Daha 29 günü var kampanyanın bitmesine, o zamana kadar yeni bilgileri bizlerle paylaşmalarını umuyoruz. Para vermeye değer olup olmadığı biraz da o zaman belli olacaktır. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum