Kimdir? - Iron Bull

Ailemizin demir boğası

Qun gibi herkesin her adımının Tamassran’lar tarafından kontrol edildiği, yalancılığın ya da bir şeyler saklamanın tabu olduğu bir grubun casusluğunu üstlenmek… Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını göstermenin gayet basit bir yolu aslında. Ama işlenişi Iron Bull’un karakterini çok özel kılıyor. Hiçbir şey göründüğü gibi değil, buna Iron Bull da dahil.

Bir Qunari nasıl casus olur?

Inquisitor’un onunla ve Chargers’la ilk tanıştığı günden Iron Bull’un böylesine mühim bir karakter olacağını kestirmek mümkün mü? Bence değil. Evet, bir Dragon Age oyunu oynadığınızı biliyorsunuz. Evet, herkesin başının altından tomarla hikâye çıkacağını biliyorsunuz ama Iron Bull’un görev odaklı, sakin ve mesafeli girişinden onun nasıl bir karakter olduğunu anlamak mümkün mü? Eğer tutup da onu partinize almazsanız belki de herhangi bir Qun casusu olduğunu düşünerek hikâyeyi sonlandırmak bile mümkün olabilir.

Iron Bull, Qunari’lerin ana vatanı Par Vollen’de doğup büyüyor. Küçüklüğünden beri yaşıtlarından daha kuvvetli olsa da ona ilk ismini aldırtan özelliği kurnazlığı oluyor. Ashkaari, yani “düşünen”.

Nedense onun Tamassran’lar tarafından casusluğa yönlendirilmesiyle ilgili hikâyede de hep tuhaf hissetmeme yol açan bir şeyler olmuştur. Sebzelerini yememek için etlerinin hepsini bitirmiş gibi yapıp, iki lokma daha yemeden oyuna gitmesi izin verilmeyince sakladığı etleri ortaya çıkaran bir çocuğa bakıp, “Hım, senden iyi casus olur” diyen güzel yaşam biçimi: Qun.

Huylu huyundan…

Zorlama bir ikiyüzlülükle ve kayıplarla dolu bir hayatı var Iron Bull’un. Adı Hissrad, ya da rütbesi, nasıl çevirdiğinize göre “illüzyonist” ya da “yalancı”.

Qun için casusluk yaptığı dönemlerde Qun’dan kaçan Qunari’lerin arasında yaşıyor. Birçok Ben-Hassrath’ın iki senede kafayı sıyırmaya başladığı yerlerde on sene görev yapıyor. Belki de kayıplarının, onu kendi kendisini Qun’un yeniden programlandırma sistemine sokacak kadar yıkmasının sebebi de bu. Ben ne için savaşıyorum, kime bilgi taşıyorum, kimin başını yakıyorum… Haklı olan taraf Qun mu gerçekten?

Belki bir sevgili, belki bir arkadaş ya da sadece bir komutan olarak vereceğiniz kararların onun fikrini değiştirmek ya da pekiştirmekte bu kadar rol sahibi olmasının da sebebi bu çalkantılı hayatı bence. Qunari’lerle de Qun’la da ilk tanışmamız değil Iron Bull. Ama bana sorarsanız onun hikâyesi iki konseptin de Dragon Age külliyatında en iyi ele alındığı yer. Adil olma kavramı, özgürlük ve sadakat üstüne kurulmuş bir düşünce deneyi gibi Iron Bull’un hikâyesi. Onun bu kadar sevilen bir karakter olmasının sebebi de bu komplike doğası desem, sanırım yanılmış olmam.

Ejderha aşkı

Hinterlands’da yanlışlıkla bir ejderhaya denk gelince 0.6 saniye içinde ölmemize sebep olan da bu arkadaş. Kendisine iyi bakın. Oğlum lan kendine daha az zararlı bir fetiş bulabilirdin. Biz neden paldır küldür High Dragon peşinde koşuyoruz?!

Iron Bull’un bu sınırsız ejderha öldürme aşkı… Bu adam neden böyle?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum