Koç Üniversitesi’nden Müthiş Bir Atölye Fırsatı

Masaüstü rol yapma oyunlarını sevenlere duyurulur.

Kendimi yaşlı hissetmeyi sevmiyorum ama milleti toplayıp “hadi birkaç el masaüstü oyun atalım” dediğimde çevreden insan toplamak zor oluyor.

Gerçi OGZ ekibinde hâlâ eski alışkanlıkları, çeşit çeşit zarları ve rastgele şansı sevenler var ki, kendi aramızda mini oyun geceleri yapabiliyoruz. Ama oyunlarımız biraz daha heyecanlı olsa, yeni teknolojilerle desteklense hiç de fena olmazdı.

İşte Koç Üniversitesi ve Arçelik Yaratıcı Endüstriler Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu konuda bir girişimde bulunuyor. 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan bu disiplinlerarası atölye çalışması, bizlerin masaüstü FRP dediği ama aslen Pen & Paper RPG’lerin dünyasında kullanılabilecek bir giyilebilir cihaz üstüne. O nedenle masaüstü oyunları sevenleri, cosplaycileri, etkileşim ve takı tasarımcılarını bu etkinliğe bekliyorlar.

 

Çalışma planı daha belli değil ve kontenjan kısıtlı. Ama zaten ortaya net bir ürün çıkmasa bile beyin fırtınası sonucunda çıkacak şeylerin değeri paha biçilemez olacaktır. Etkinlikte bol bol çay ve kahve, bir de öğle yemeği ekip tarafından sunulacak ve 10:00 – 18:00 saatleri arasında gerçekleşecek olan etkinlik için Hacıosman metro istasyonundan servis kalkacak.

Başvuruları buradan gerçekleştirebilirsiniz, son başvuru tarihi 10 Haziran. Benim bile ellerim kaşındı, ne yalan söyleyeyim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum