Kojima, Hepimizin Yüreğine İndirecek Bir Korku Oyunu Yapmak İstiyor

Challange accepted

Geçen gün düzenlenen BAFTA Oyun Ödülleri'nde Hideo Kojima'ya BAFTA Bağlılık ödülü verildi. Bu ödül Kojima'nın oyun dünyasına yaptığı katkıların bir simgesi olacak, "yaşam boyu başarı" ödülü olarak nitelendiriliyor. Fakat bugün bizi ilgilendiren konu, Kojima'nın ödül töreninden önce BAFTA ekibiyle yaptığı röportaj.

BAFTA yetkilileri ile organizasyon öncesinde bir görüşme yapan Kojima, kamera karşısına geçerek gelecekteki planlarını ve kariyerine vereceği yönü açıklamış. Röportajın sonlarına doğru ise efsanevi P.T., yani iptal edilen Silent Hills projesinden bahsedilmiş. Ünlü yapımcı, bu demonun kendine olan güvenini artırdığını paylaşmış.

Her zaman bir korku oyunu yaratmak istediğini ve gelecekte kesinlikle bu yöne doğru ilerlemek istediğini ifade eden Kojima, bu tarz oyunlardan kendisinin de çok kolay korktuğunu vurgulamış. Yapımcı, yaratmak istediği şeyin pek çok oyundan daha korkutucu olabileceğine inandığını da sözlerine eklemiş.

Hatırlarsanız Konami, geçtiğimiz ay ortaya çıkan Silent Hill ve Silent Hills söylentilerini reddetmişti. Öte yandan önce Sony'nin, sonrasındaysa Microsoft'un bu isimlerin haklarını satın almak istediğine dair söylentiler mevcut. Bakalım Kojima bizlere kalp krizleri geçirtecek bir korku oyunu yapabilecek mi?

YORUMLAR
sSnake
5 Nisan 2020 14:14

Aman Allah korusun Microsoft'a geçmesin güzelim serinin hakları. Kojima konusunda da eminim Death Stranding gibi boş balon oyun projesinden çok daha makul bir hamle olur bir korku oyunu geliştirirse. İstediği kadar myth uydurabilir gönül rahatlığıyla nasıl olsa korku oyununlarına daha çok yakışır. Gerçi bu saatten sonra adam ne yapsa en basit ve vasat oyun mekanikleri ve hikayeleriyle bile iyi satış yapacağını kanıtlamış oldu. Kojima MGSV ile benim için çöküş dönemine geçti. Death Stranding ile de bunu tastikledi.

Srinelli
5 Nisan 2020 12:48

aslinda hala oyun yapiyor olmasi bile korkunc. yeterli abi. 

İses
5 Nisan 2020 12:42

Bu seferde pizzamı dağıtacağız. 

Parolamı Unuttum