Kojima Ömrünün Sonuna Kadar Bağımsız Kalmak İstiyor

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım

Hido Kojima, Brain Structure podcastinde stüdyo satın alımları konusuna değindi ve Kojima Productions'ın da oldukça yüklü teklifler aldığını söyledi. Ancak ünlü isim yaptığı açıklamayla Kojima Productions'ı satın almayı uman büyük stüdyoların tüm umutlarını sona erdirmiş oldu diyebiliriz. Kojima kısaca "yaşadığım sürece stüdyomu satma planım yok" diyor.

"Her gün dünyanın dört bir yanından stüdyomuzu satın almak isteyen tekliflerle karşılaşıyorum. Bunların bazıları gülünç derecede yüksek paralar teklif ediyor ama benim istediğim şey para değil. Ben yapmak istediğim şeyi yapabilmek istiyorum. Bu stüdyoyu bu yüzden kurdum. Yaşadığım sürece bu teklifleri kabul edeceğimi sanmıyorum" demiş Kojima.

Tabii yüksek fiyat teklifi denince akla üç isim geliyor: Microsoft, Sony ve Embracer. Microsoft'un şu an için Kojima'ya dair bir planı olduğunu sanmıyorum. Üstelik bu yılın başlarında Kojima bizzat kendisi PlayStation Studios bannerı paylaşarak Sony söylentilerini ateşlemişti. O zaman da "Kojima Production bağımsız bir stüdyodur ve öyle kalacaktır" açıklaması yapmak zorunda kalmıştı.

Ne diyelim, Kojima spot ışıklarının kendisine çevrilmesini seviyor. Yeni oyununa dair sürekli gizemli paylaşımlar yapıp konuşulmasını sağlamaya çalışması da zaten bunun bir parçası. Ama oyuncuların da artık Kojima paylaşımlarına eskisi kadar heyecanla sarılmadığı da bir gerçek. Hatta bu yeni oyunun gizemli promosyonu uzadıkça ters sesler de yükselmeye başladı zaten forumlarda ve sosyal medyada.

YORUMLAR
biwaly
5 Kasım 2022 10:22

Aga bu herifin oyun dünyasına tek kattığı sevenleri için yenilikçi oynanış ama onu dedem de yapar. Diğerleri böyle şeyler yapmıyor çünkü gereği yok. Bunun dışında mantık 0, hikaye 0, senaryo detayları 0, karakterler 0, sanatsal yönetim 0. 0 oğlu 0. Verin şu herifi düzgün bir şirkete oyun sektörünü canlandırsın LEL.

Adamı serbest bırakınca rezil MGS 5 Phantom Pain ve Death Stranding gibi salak salak "oyunlar" yapıyor.

Yeni oyununu da kim bilir hangi diziden çaldı. Son iki oyundur The Walking Dead'den çaldı. Biraz da The Librarians gibi eski baba dizilerden çalsın. :) 

GwynBleidd
biwaly
5 Kasım 2022 17:42

Aynen oyun dünyasının yenilikçi oynanış sistemlerine gerek yok. Verelim sana FarCry'ı AC'yi, 700 saat onları oyna LEL

biwaly
GwynBleidd
7 Kasım 2022 12:40

@GwynBleidd

Aga tamam sen daha en başta olayı anlamamışsın ki açıklamayı bile anlayasın. Anlasaydın zaten "eeee sen git far cry oyna eee" yazmazdın. İbret aldım. Seni hayatınla başbaşa bırakıyorum LEL. :)))

Kojima babanmış gibi savunmaya mı giriştin, öznel düşüncelerini objektif gerçek mi sanıyorsun? Ubisoft küçükken aileni mi katletti? Sıkıntın mı var yoksa tipik troll musun? Neyin nesisin anlamadım dostum. Tuzun az olmuş bu nedenle puanım sana 1. :)))))

biwaly
GwynBleidd
7 Kasım 2022 12:25

@brutalis

Sene olmuş 2022. Troller artık diğer insanları İngilizce olarak trollükle suçluyor. Ama bak bu konu hakkında süper bir Japon atasözü vardır. Biwaly'nin adıyla oku dostum LEL: 井の中の蛙大海を知らず :)

brutalis
GwynBleidd
7 Kasım 2022 10:02

forgive me father, for I have forgotten to not feed the troll

GwynBleidd
GwynBleidd
6 Kasım 2022 23:22

Valla anlattığın hiçbir şeye katılmıyorum. Güzel hikayeydi ama LEL

biwaly
GwynBleidd
6 Kasım 2022 21:48

@brutalis

Sen ne diyon yav? Sen git bize çay koy. Benimki az şekerli olsun. :)

Aynı mantık senin için de geçerli dostum. İnsanların ifade ettikleri öznel düşünceyi sevmiyorsan:

sana

ne

?

tepki göstermezsin, olur biter.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ben mesela Kojima oyunlarını sevmiyorum ve oynamıyorum diye herifi yerden yere vuramam diye bir şey yok. İnsanlar saçma sapan mantıklarla yapabileceklerini sınırlamamalı. Hele ki senin gibi rastgele bir insan buyurdu diye kimse istediğini yapmaktan vazgeçecek değil. Burada senin babanın kölesi yok kardejjj. İstediğimi yaparım:

sana

ne

?

:))))))))))))

Arada boşluk olunca çok dramatik oluyor di mi ayol LEL.

brutalis
GwynBleidd
6 Kasım 2022 20:05

güzel yazmışsın, tebrik ederim; ancak bu bombastik tezin antitezi gayet basit çok sevgili LEL kişi, iki kelime:

sana

ne

?

 

oynamazsın, olur biter. 

biwaly
GwynBleidd
6 Kasım 2022 12:52

Tüm karmaşık fikri ve tüm gerçeği bu kadar basit öznel yargıya indirgeyerek mesajımdan hiçbir şey anlamadığını göstermişsin dostum. Muhtemelen okumayacaksın ama en azından vakit öldürmek için yazayim.

Önemli olan yenilik değil. Önemli olan MGS3'deki gibi anında tedavi yapılma sistemi ya da saçma anında kamuflaj değiştirme sistemi değil. Önemli olan saatlerce ara sahne izlemek değil. Önemli olan Death Stranding'deki gibi yürüme simulasyonu değil.

Önemli olan eğlence. Herkesin zevki de kendine. Mesela insanlar yıllardır Counter Strike'ı yenilikçi diye mi oynuyor? Çoğu oyuncuya silah ve öldürecek adam ver, seks objesi ekle al sana eğlenceli oyun. Satıyor da. Yoksa Call of Duty hala satmazdı. Witcher 3 mesela çok beğenildi. Yenilikçi mi bu? Far Cry gibi tonla ara görev yapıyor bölge ele geçiriyorsun Oblivion gibi bir dünyası var. Peki bu oyun neden beğenildi? Beğenilme nedeni Cyberpunk 2077 ile aynı. Sanal romantik ilişki imkanı LEL. Diğer sevenler de düz basit yenilikçi olmayan oynanışı eğlenceli bulmaları.

Oyun satmak için yeniliğe, kaliteye falan gerek yok çünkü insanların iki adet biyolojik programlanmaları var. 1) Hayatta kalma, 2) Üreme. Bu ikisini tetikleyerek insanlarda haz uyandırabilirsen (çok kolay hayatta kalabilen karakter olarak oyna) + (seks objeleri ekle, en iyisi romantik ilişki ekleme) + bu oyunu sevilesi yapabilirsen o oyun satar. Death Stranding mesela bu yüzden sevilmedi. Hayatta kalma istenen anlamda yok ve oyunda seks objesi yok. Yürü babam yürü. İnsanları insan olduğu için gururlandıran bir şey yok. Çok yenilikçi, verin madalyayı ama sıkıcı mı sıkıcı. Seven ama çok rahatlatan bir oyun olduğu için falan seviyor ki ona lafım yok.

Sen şimdi sıkıcı ama yenilikçi diye sıkıla sıkıla oyun mu oynuyorsun dostum? Hayat senin hayatın da kim sana insanların kişisel tercihlerine laf etme hakkı veriyor? O hak Allah'ta bile yok ama sen kimsin? Önce rastgele insan evladı olduğun gerçeğinin farkında ol sonra gel çay içerken hoşça sohbet edelim.

Benim bahsettiğim öznel yargının da çooook üstünde ama sen dar bir bakış açısında kalmışsın. Sen bir de kendini Allah'ın Afrika köyünde spor ayakkabıya sahip tek çocuk olduğu için havalanan insanlar gibi kendini "elit" falan da sanıyorsundur LEL. He kardeş, Ubisoft formülünü sevmediğin için üstün insan oldun. Hadi galaksiler arası uç ve Ubisoft oyunu oynayan insanlara milyonlarca ışık yılı uzaklıkta gül LEL.

Seviyorsan git hala Super Mario oyna. Sana ne kardeş? Ekşi sözlükte "far cry oynayan insanlar ne kadar da düz insandır" gibi saçma sapan başlıklar da açıyorsan şaşırmam. :)))

En son eğlendiğim oyunlardan biri World of Horror diğeri de Faith. Bunlar yenilikçi değil, basit oyunlar ama eğlenceli. Yenilikçi diye Katamari Amore mu oynayalım ayol? Ha ha. Güldüm -> ara verdim -> yine güldüm. :)

Son olarak, bir toplumda yaşadığımız için diğer insanları da ilgilendiren kendi bencil tercihlerimizin bir önemi yok. Ben de Ubisoft formülünü sevmiyorum ama bu demek değil ki Ubisoft oyunu sevenleri küçük görüyorum. Bence keşke her oyun Deus Ex 1, Fallout: New Vegas, Vampire Masqurade Bloodlines, The Elder Scrolls Oblivion falan gibi olsa ama acı gerçek şu ki bu oyunları sevmeyenler çok ve bunun tek nedeni kişisel tercih farklılığı. Şirketler de sonra şunu fark etti ki çoğu insanın kolay zevkleri olduğu için fazla kalite kasmaya gerek yok. Bu yüzden de maliyetleri mümkün olduğunca azaltıp maliyetinden çok çok daha fazla satacak oyun yapıyorlar: Mesela Counter Strike. Valve oyuncular nasıl anladığı için yeni oyun çıkarmadıkları halde tonla para kazanıyorlar. Adam sen Deus Ex 1 seviyorsun diye tonla para ve zaman bayılıp oyun mu çıkarıcak? Keşke çıkarsa ama çıkarmıyor. Sevmiyorsan oynamazsın ki ben de bunu yapıyorum. Kimse kafana oyun oyna diye silah dayamıyor. Açıyorum kitap okuyorum mis gibi. Oyun şirketleri de "biway neden oyunlarımızı almıyor ve hepsini Steam'de yok sayıyor" diye ağlamıyor.

(*öhöm* ama ben hala Assassin's Creed Black Flag ile Syndicate, Watch Dogs 1 ile Legion ve Far Cry 3 oynuyom çünkü çok eğlenceelii *öhöm* :))) ) 


GwynBleidd
biwaly
5 Kasım 2022 17:41

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]


Parolamı Unuttum