Kojima Productions Da GDC 2020'ye Katılmaktan Vazgeçti

Etkinlik sallantıda

16 - 20 Mart arasında düzenlenecek olan ve dünyanın en önemli oyun etkinliklerinden biri olan Game Developers Conference (GDC) etkinliğine katılmayacağını açıklayan firmaların sayısı artıyor gibi. Fuarın en büyük katılımcılarından Sony geçtiğimiz günlerde Corona riski sebebiyle etkinlikte yer almaktan vazgeçtiklerini açıklamıştı. Az önce bir açıklama da Kojima Productions'tan geldi.

"Kojima Productions olarak zor bir karar vermiş bulunuyoruz ve Corona virüsüyle ilgili artan endişeler nedeniyle 2020 Oyun Geliştiricileri Konferansına katılmaktan vazgeçiyoruz. Büyük bir merakla beklendiğinin farkında olsak da bu karar aynı zamanda Hideo Kojima ve Eric Johnson'un oturumlarının da iptal edildiği anlamına geliyor" deniyor açıklamada.

GDC, Amerika'nın San Francisco şehrinde gerçekleştiriliyor. Amerika'da şu ana kadar 35 vaka görüldü ve bunların 7'si tamamen tedavi edildi. Yani aslında ülke olarak pek riskli görünmüyorlar şu an, ama çok yüksek yoğunlukta insan katılımının olacağı bu tür fuarlar, katılımcıların da dünyanın dört bir yanından geldiği düşünülürse virüsün yayılması için uygun ortamlar oluşturuyorlar. Her ne kadar organizasyon yetkilileri her türlü önlemi aldık deseler de, diğer bazı fuarlar da bu tür açıklamaların ardından ertelendi veya iptal edildi. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde etkinliğin ağır toplarından bazıları da çekilirse GDC 2020 de tehlikeye girebilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum