Kojima’nın Yeni Oyunu, Death Stranding Evreninde Geçebilir

BB ve Bridges ile mesaj mı veriyor?

Hideo Kojima, yıllar boyunca merakla beklenen oyunu Death Stranding’i sonunda geçtiğimiz yıl çıkarmayı başardı. Kimileri sevdi, kimileri sevmedi. Kargoculuk simülasyonu olduğu yönünde eleştirenler oldu. Bazıları da, özellikle COVID-19 sonrası dönemde Kojima’nın ne kadar da öngörülü birisi olduğundan dem vurdu.

Sonuçta öyle ya da böyle DS, kendisinden bahsettirmeyi başardı; haliyle Kojima’nın sıradaki oyunu da merakla bekleniyor. Önce, Silent Hill için bir geri dönüş ihtimali var mı diye heveslendi takipçileri. Ama sonrasında bunun gündemde olmadığı açıklandı. Kojima’nın “Bir korku oyunu yapacağım, tırnaklarınızı yiyeceksiniz. Konsepti çalışmak için dünyanın en korkunç filmlerini izliyorum. Ama bakın bundan da korkunç bir oyun yapmak istiyorum” minvalinde paylaşımları geldikçe merak da arttı. Lakin ortalarda yeni oyuna ilişkin elle tutulur bir bilgi yok.

Kojima’nın sıradaki oyun için yaptığı bir paylaşım da konuyu tekrar gündeme getirdi. Kojima, kısaca yeni bir oyun için çalışma yönteminden bahsediyor. Önce karakterleri, arkaplanı, dünyayı, renkleri, karakteristikleri, rolleri, fikirleri ve anahtar kelimeleri sıralıyorlarmış kendileri. Bunun için karşılıklı e-postalar gönderiliyor, telefon görüşmeleri yapılıyor, mesajlar paylaşılıyormuş. Sonuç olarak da yeni oyunun konsepti ortaya çıkıyormuş.

Peki bu mesajın Death Stranding ile alakası ne? Mesajda paylaşılan fotoğrafta Death Stranding’ten BB yer alıyor.

Kojima’nın ikinci paylaşımında da konsept çalışması olduğu düşünülen bir karakalem çizime yer verilmiş ve bu çizimin üzerinde ‘Bridges’ yazdığı fark edilmiş. Bu iki detay yeni oyunun DS evreninde geçebileceğini düşündürtmüş bazı takipçilerine.

Söz konusu Kojima olunca, ortaya ne çıkacağını kestirmek güç. O yüzden kendi adıma temkinli yaklaşmayı tercih ediyorum. Yine de Kojima’nın bu evreni tek bir oyunla terk etmeyeceğini söylemek mümkün, bu kadar emek verip kurduğu bir dünyayı daha fazla oyunda kullanmak istemesi gayet makul. Böyle olup olmadığını öğrenmek için Kojima'nın yapacağı açıklamaları bekleyeceğiz artık :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum