Korku Oyunu Detention, Netflix Dizisi Oldu

Netflix'ten iyi bir seçim daha

Red Candle Games'in geliştirmiş olduğu Detention gerçekten de başarılı bir korku oyunu. Tayvan'ın sıkıyönetim altındaki yıllarını konu alan Detention, hikayesini oldukça ürkütücü bir yolla anlatıyordu. Silent Hill havasını yaşatan oyunun alt metni, oyundaki görsel yaratıklardan daha rahatsız ediciydi. Hatta oyunun sonunun da çok iyi olduğunu söylemem lazım.

2019 yılında Detention'ı konu alan bir film de çekilmişti (ki o film de gayet başarılıdır), ama bu sefer bahsettiğim farklı yönetmen ve farklı oyuncularla çekilen bir dizi. Netflix ve Tayvan'daki Public Television Service işbirliğiyle hazırlanan bu dizi oyunda meydana gelen olayların birkaç on yıl sonrasını anlatıyor. Ancak oyundaki hikayeyi de flashbackler sayesinde öğreniyoruz. 1990'larda bir transfer öğrencisinin Greenwood High School'a gelmesi ve okulu hala daha geçmişin izlerini taşıdığını ortaya çıkarmasını anlatıyor dizi. Okulda sadece izler değil, hayaletler de var üstelik.

Detention'ın bölümleri Netflix'te alışık olduğumuz şekilde tek seferde yayınlanmayacak, Tayvan'daki yayın tarihleriyle eş zamanlı olarak gösterilecek.

Bazı ülkelerin Netflix'lerinde dizinin ilk iki bölümü yayınlanmış ama dizinin Türkiye sayfasında hala 'Bana Hatırlat' düğmesi mevcut. Umarım yakında bizim Netflix'imizde de gösterilmeye başlanır.

YORUMLAR
Feyling
8 Aralık 2020 12:15

Hikayesi ve bunu anlatım tarzı çok iyiydi hakikaten Detention'ın. Bizim için de aşinaydı. Yapımcının yeni oyunu da gelse buralara.

Parolamı Unuttum